PSD incearca sa castige voturile maghiarilor

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 09:44
1795 citiri
PSD incearca sa castige voturile maghiarilor

Viceliderii social democrati au demarat campania in toata tara, inclusiv in zonele predominate de populatia maghiara, pentru ca vor sa ii faca parteneri in viitoarea guvernare, a anuntat vicepresedinele Valeriu Zgonea.

"Institutul National de Statistica a aratat ca printre cele mai sarace comunitati din Romania sunt comunitatile majoritare de etnie maghiara. De foarte multe ori acest argument a fost prezentat de liderii UDMR. PSD a inteles ca un dialog cu UDMR este un dialog doar cu liderii UDMR si nu cu cetatenii de etnie maghiara. In ultimii 20 de ani aceste comunitati nu au simtit evolutia societatii romanesti si atunci partenerii nostri pentru viitoarea guvernare vor fi cetatenii de etnie maghiara din Romania si nu UDMR. Maghiarii din Romania sunt la fel de saraci si sufera la fel de mult ca si cetatenii romani datorita regimului Basescu-UDMR", a declarat liderul social democrat, prezent la Targu Mures, informeaza Evenimentul Zilei.

Valeriu Zgonea critica UDMR ca si-a dat acordul pe masurile luate de Guvernul Boc, drept urmare Uniunea poate fi asociata "regimului Basescu".

"Sa fie foarte clar pentru toata lumea, UDMR este asociat regimului Basescu si ceea ce s-a intamplat in ultimii ani de zile, taieri de pensii, taieri de salarii se datoreaza in mare parte si santajului UDMR pe care l-a practicat la adresa voturilor in Parlament, cu PDL-ul. Este o complicitate care nu a facut bine Romaniei, nici pe plan national, nici pe plan international", a mai declarat Zgonea.

Vicepresedintele PSD a mai spus ca este aparitia unor partide politice maghiare noi arata ca si cetatenii romani de etnie maghiara "s-au saturat de UDMR".

"Este clar un semnal pentru liderii UDMR si este un santaj pe care UDMR l-a practicat la adresa PDL pentru a ramane la guvernare, concesii in detrimentul cetateanului, pe care le-au speculat anumiti cetateni de etnie maghiara, care au spus ajunge, vrem si noi in zonele majoritar maghiare, sa traim ca in Europa", a mai precizat liderul social democrat.

Zgonea a spus ca PSD va colabora cu orice partid care respecta legea.

"Noi vom colabora cu orice formatiune care respecta Constitutia Romaniei si care va lucra in interesul cetateanului Romaniei. Nu credem ca in 2011 avem nevoie de mesaje sovine, mesaje iredentiste, mesaje de separare pe criterii etnice a populatiei. Daca va exista o formatiune politica a etnicilor maghiari din Romania care va transmite acest mesaj, ea va avea o colaborare dupa alegerile din 2012 cu USL", a mai explicat Valeriu Zgonea.

Citeste si:
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...
Modificările guvernului Ciucă la Codul Rutier: ”Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat cu carnetul”
Modificările guvernului Ciucă la Codul Rutier: ”Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat cu carnetul”
Cătălin Drulă, liderul USR și fost ministru al Transporturilor, a criticat asupru modificările aduse Codului Rutier de către guvernul Ciucă. Drulă susține că legea a fost...