PSD promite marirea salariilor si Internet la tara, in programul de guvernare

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 10:33
1788 citiri
PSD promite marirea salariilor si Internet la tara, in programul de guvernare

Social democratii si-au pus la punct oferta electorala pentru urmatoarele alegeri, care urmeaza sa fie prezentata si aprobata la Congresul extraordinar care are loc in weekend, la Bucuresti.

Documentul contine 100 de solutii de guvernare: pentru prima zi, prima luna si primul mandat de guvernare. Pentru inceput, pesedistii vor lansa "cartea neagra a guvernarii Boc-Basescu", dupa sase luni promit ca maresc salariile, dupa primul an ca vor mari PIB-ul, iar dupa patru ani ca vor asigura Internet la tara si vor aduce salariul minim al unui doctor sau profesor la valoarea salariului mediu pe economie.

In privinta impozitarii, cei de la PSD sustin ca impozitarea progresiva va lasa mai multi bani in buzunarele contribuabililor decat o face cota unica, scrie cotidianul Puterea.

Pentru stimularea aparitiei a noi locuri de munca, pesedistii promit zero contributii la angajator pentru 12 luni pentru locuri de munca nou create pe care se angajeaza someri/tineri/persoane peste 45 de ani cu obligativitatea mentinerii pe post inca un an.

Impactul bugetar prognozat este de 100.000 de locuri de munca echivalentul a 0,12% din PIB. Oferta PSD prevede si relansarea sistemului de licitatii publice privind achizitionarea medicamtenelor, deblocarea posturilor in sanatate, marirea redeventelor care vor aduce venituri de 0,6% din PIB, platirea datoriilor mai mari de 60 de zile catre firmele private, ierarhizarea cheltuielilor de capital, modificarea strategiei nationale de aparare a tarii in sensul scoaterii presei din categoria amenintarilor la adresa Romaniei si inghetarea pretului la energia furnizata populatiei.

De asemenea, din Codul fiscal va disparea sintagma "de regula" pentru ca masurile fiscale sa intre in vigoare la sase luni dupa anuntarea lor.

In primul an de guvernare PSD se va pastra impozitul pe profit la 16% cu scutire de impozit a profitului reinvestit, iar TVA va fi diferentiata, in sensul introducerii TVA de 5% pentru produsele de baza si majorarea TVA pentru produsele de lux.

Impactul bugetar prognozat pentru scaderea TVA este de -0,5% din PIB. Pesedistii propun cresterea impozitarii proprietatilor de lux si a proprietatilor multiple pentru ca veniturile sa creasca cu 0,4% din PIB.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...