PSD si PDL au fost sanctionate de AEP pentru incalcarea Legii finantarii partidelor politice

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 18:14
1865 citiri
PSD si PDL au fost sanctionate de AEP pentru incalcarea Legii finantarii partidelor politice

PSD si PDL au fost sanctionate de Autoritatea Electorala Permanenta, cu amenda, pentru incalcarea Legii finantarii partidelor politice si a prevederilor privind modul in care si-au organizat contabilitatea in anul 2013, in urma unui control efectuat pe parcursul anului trecut.

In urma controlului AEP la sediul central al PSD s-a constatat faptul ca in anul 2013 veniturile partidului "au totalizat 15.203.653 lei si au fost obtinute din cotizatiile membrilor de partid in suma de 10.831.065 lei, din donatii in suma de 813.908 lei din subventii de la bugetul de stat in suma de 2.194.634 lei si din alte surse de venit in suma de 1.364.044 lei".

"De asemenea s-a constatat faptul ca au fost incalcate prevederile art. 3 alin. (3) din Legea nr. 334/2006. Pentru aceste fapte, Partidul Social Democrat - Sediul central a fost sanctionat conform art. 41 alin. (1) din Legea nr. 334/2006", se arata intr-un raport dat publicitatii de AEP.

Astfel, PSD a incalcat prevederile Legii finantarii partidelor politice de la articolul 3, alineatul 3, care mentioneaza: "Partidele politice au obligatia de a-si organiza contabilitate proprie, conform reglementarilor contabile in vigoare".

Sanctiunea indicata de AEP priveste o amenda de la 5.000 lei la 25.000 lei.

Conform documentului, PSD i s-a recomandat sa respecte reglementarile contabile in vigoare, sa verifice documentele transmise de catre organizatii si sa comunice solutiile corecte pentru remedierea erorilor din contabilitate si sa aplice dovada autenticitatii si responsabilitatii intocmirii documentelor prin semnatura si stampila.

Donatii in campania electorala: Cine a primit cei mai multi bani?

Ponta vs Iohannis: Cine a primit mai multe donatii in campanie

In mod similar, PDL a fost sanctionat pentru incalcarea acelorasi prevederi din Legea finantarii partidelor referitoare la contabilitate, AEP facand acelasi tip de recomandari.

In cazul PDL au fost constatate venituri pentru anul 2013 de "5.474.991 lei, obtinute din cotizatiile membrilor de partid in suma de 2.015.041 lei,din donatii in suma de 2.153.998 lei din subventii de la bugetul de stat in suma de 1.066.223 lei si din alte surse de venit in suma de 239.728 lei".

Au mai primit sanctiuni din partea AEP filialele PNL Sector 2, PNL Olt, PDL Valcea si PDL Cluj.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...