PSD si PNL se reunesc in Delta, pentru a-si imparti colegiile

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 15:25
2105 citiri
PSD si PNL se reunesc in Delta, pentru a-si imparti colegiile
Foto: Facebook

Membrii conducerilor centrale ale PSD si PNL, alaturi de presedintii de filiale si de alesii locali USL - presedinti de CJ si primarii de resedinta de judet - vor petrece sfarsitul de saptamana in Delta, intr-un resort exclusivist si isi vor imparti colegiile de la parlamentare.

Daca Mircea Geoana, pe vremea cand conducea PSD, organiza astfel de "retreat-uri" - cum ii placea sa le spuna - in munti (Poiana Brasov, Sinaia, Bran) sau in locuri greu accesibile situate prin dealurile subcarpatice (Topoloveni), cuplul de lideri Ponta-Antonescu isi retrage partidele in Delta Dunarii, loc unic in lume, de un pitoresc aparte.

Retragerea strategica in Delta este prima astfel de actiune pe care o face PSD de la preluarea conducerii de catre Victor Ponta, dar si primul demers comun in care liderii USL se intalnesc in afara Bucurestiului, de la infiintarea Uniunii.

In Delta au fost deja convocate doua mari reuniuni - vineri dupa-amiaza urmand sa aiba loc intalnirea alesilor locali ai USL, iar sambata dimineata sedinta comuna a Comitetelor Executive ale PSD si PNL.

Inaltii oaspeti ai Deltei vor fi cazati in exclusivistul "Puflene Resort" din Murighiol, un spatiu destinat, asa cum se autoprezinta, "celor care doresc o evadare din cotidian si apreciaza imbinarea dintre frumusetea naturii, confort la cele mai inalte standarde si servicii de inalta tinuta profesionala".

Cum era de asteptat, o noapte de cazare la un astfel de resort nu costa putin, social-democratii si liberalii urmand sa achite intre 300 si 400 de lei pe o camera.

Surse din cele doua partide au relatat ca USL nu a inchiriat complexul in intregime si ca fiecare PSD-ist sau PNL-ist va achita contravaloarea cazarii si a serviciilor de care a beneficiat din propriul buzunar, insa cu o "reducere semnificativa" aplicata la tarifele afisate pe site.

Camerele in care se vor relaxa social-democratii si liberalii sunt prevazute cu tot confortul - aer conditionat, cabina sau cada de dus, terasa, Tv, internet, minibar, seif.

Totodata, inaltii oaspeti se vor putea bucura de facilitati oferite de resort, cum ar fi piscina interioara, jacuzzi, sauna, sala de fitness, salon de infrumusetare. Ei vor putea sa inoate si in piscina exterioara sau sa joace biliard, tenis de camp sau de masa, precum si sa faca excursii pe canalele Dunarii cu barcile sau cu hidrobicicletele.

Cei mai multi dintre social-democrati si liberali vor ajunge in Delta inca de joi seara, presedintele PSD Victor Ponta fiind acolo de joi dimineata. Liderul liberalilor, Crin Antonescu, va pleca si el spre Delta in cursul zilei de vineri. La reuniuni nu vor fi prezenti, insa, toti social-democratii din BPN, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si vicepresedintele Marian Vanghelie numarandu-se, se pare, printre absenti.

Potrivit unor surse, "retreat-ul" din Delta fusese initial planuit doar la nivelul PSD, dar, ulterior, a fost cooptat si PNL, partid care nu era obisnuit cu astfel de retrageri strategice prin locuri pitoresti si greu accesibile.

Reuniunile USL au fost convocate, practic, pentru a valida negocierile din interiorul aliantelor PSD-UNPR si PNL-PC privind impartirea colegiilor eligibile pentru alegerile parlamentare.

Liderii USL nici nu concep ca vor pierde alegerile parlamentare. Ei isi bazeaza strategia pe castigarea celor mai multe posturi de parlamentari, astfel incat USL sa constituie si majoritatea parlamentara viitoare. Astfel, USL considera ca toate colegiile, in afara celor in care majoritatea populatiei este de etnie maghiara, sunt eligibile.

Negocierile privind colegiile urmeaza a fi finalizate in cursul acestui week-end, in Delta, si validate de structurile de conducere ale PSD si PNL. Pana in acest moment, potrivit unor surse, in baza negocierilor care au avut deja loc, PNL va ceda PC 21 de colegii eligibile, iar PSD va ceda UNPR 24 de colegii eligibile, pastrand principiul paritatii intre PSD si PNL.

Pe de alta parte, este de asteptat ca, tot la reuniunile din Delta, sa se faca si o analiza a rezultatului obtinut de organizatiile locale la referendum, precum si o strategie privind alegerile parlamentare si viitorul program de guvernare al USL.

Pana in acest moment, Birourile de presa ale PSD si PNL nu au anuntat in mod oficial convocarea acestor reuniuni ale USL in Delta.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#reuniune PSD PNL Delta, #PSD PNL impartire colegii, #USL alegeri parlamentare, #colegii PSD PNL , #alegeri