PSD-ul "ni da", dar de unde? (Opinii)

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 09:24
2057 citiri
PSD-ul "ni da", dar de unde? (Opinii)

E clar ca ultimii ani nu au fost prea buni pentru romani. Sa ti se ia din pensie ori salariu nu convine nici chiar celor cu venituri exagerat de mari, cu atat mai putin necajitilor care abia de traiesc de la o luna la alta dintr-o suma care pentru altii se constituie in bani de buzunar de o zi sau doua.

Poate de aceea tot mai multi romani spun ca vor vota cu PSD pentru ca "PSD-ul ni da!" Intr-adevar, PSD-ul, partidul care a guvernat cel mai mult timp in Romania postdecembrista, prin oamenii pe care, din '90, i-a avut la conducerea tarii, a dat, la pensii si salarii, atat cat sa inchida gura celor nevoiasi, ca sa-si asigure linistea si continuitatea la guvernare si sa le creeze iluzia ca e preocupat si interesat de viata lor.

Cei multi, cu viata grea, naivi, usor de mintit si manipulat si simplu de ametit cu promisiuni ce niciodata nu vor fi onorate, nu se intreaba insa de unde are PSD-ul, sau oricare alt partid care se vrea la guvernare, sa dea.

Lucrurile sunt extrem de simple, atat de simple si poate de aceea atat de greu de priceput. Politicienii, si ma refer aici la cei care guverneaza, au la indemana bugetul tarii, adica portofelul cu bani al tarii, al statului.

Bugetul statului este format, in cea mai mare parte, din contributiile romanilor, din banii celor care, constiincios si disciplinat, isi platesc la timp darile catre stat asa cum cer legile tarii.

De aici, din bugetul statului, la care au acces, direct sau dirijat, canalizat prin anumite afaceri, politicienii isi fac averi ametitoare, fara efort, fara rusine, fara teama ca ar putea fi trasi vreodata la raspundere pentru ca lucreaza curat, la vedere, cu documente imbatabile.

Si tot de aici, din bugetul statului, din ce le scapa printre degete, politicienii mai dau si amaratilor cate doua-trei procente la salariu ori pensie, cu promisiuni de mai mult si mai bine peste o alta bucata de timp, socotita de asa maniera incat sa nu permita tensiunilor sa se acumuleze si oamenii nemultumiti sa iasa in strada.

E atat de simplu si de usor, e ca intr-un joc, si presupune un efort minim pentru orice om, oricat de nescolit ar fi, sa priceapa ca niciun partid nu da de la sine, din propriu-i buzunar, pentru ca nu are de unde, fara sursa aceea numita buget la care contribuie fiecare dintre cei care se lasa pacaliti si cred copilareste cum ca li s-ar da ceva.

De fapt, cei multi si pacaliti in acest fel sunt cei care dau, cei care-i intretin pe politicieni, cei de pe urma carora politicienii acumuleaza averi uriase, de neimaginat, intr-o tara atat de saraca.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#PSD pomeni electorale, #PSD ajutoare pentru saraci, #PSD salarii pensii, #psd buget , #alegeri