Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rascoala intr-o comuna din Olt: localnicii cer anularea alegerilor

Luni, 16 Iunie 2008, ora 19:29
1420 citiri
Rascoala intr-o comuna din Olt: localnicii cer anularea alegerilor

Aproximativ 300 de localnici din comuna Ganeasa, judetul Olt, au blocat, luni dupa-amiaza, Drumul European 70, cerand anularea alegerilor in localitate, dupa ce PSD a reclamat unele nereguli legate de intocmirea proceselor verbale de votare.

PSD Olt a cerut, luni, BEJ Olt anularea alegerilor in comuna Ganeasa, pentru falsificarea alegerilor, iar BEJ si-a declinat competenta solutionarii acestei contestatii catre Biroul Electoral Central, transmite NewsIn.

Candidatul PSD pentru functia de primar al comunei Daneasa, Nicolae Preda, a obtinut cele mai multe voturi valabil exprimate in urma numararii voturilor din cele trei sectii pentru ca, dupa completarea procesului verbal al alegerilor, sa piarda sefia administratiei locale la diferenta de cinci voturi fata de candidatul PD-L, ca urmare a modificarii rezultatului din Sectia nr. 2 Dranovatu.

Membrii comisiei Sectiei nr, 2, in frunte cu presedintele si vicepresedintele acesteia, Gavrila Dumitra Tita si Florea Gheorghe, au recunoscut, atat in fata reprezentantilor PSD, cat si a vicepresedintelui BEJ, Gheorghe Marusca, ca procesele verbale pentru alegeri au fost semnate in alb.

Presedinta Sectiei nr 2, impreuna cu reprezentantul PD-L, au parasit sectia fara ca procesul verbal sa fie completat conform legii si cu sacul cu buletine de vot nesigilate.

Ei au completat in creion procesul verbal, la Circumscriptie, fara a trece rezultatul corect al alegerilor, notat pe ciorne. Conform celor trecute pe procesul verbal, castigatorul alegerilor nu mai era social-democratul Nicolae Preda, ci democrat-liberalul Constantin Neremzea. Pentru ca oamenii au aflat si au luat cu asalt sediul biroului de Circumscriptie a fost nevoie de interventia jandarmilor.

Sacii cu buletinele de vot nesigilati si procesele verbale necompletate conform legii au fost aduse la sediu BEJ Olt, unde s-au constatat aceste nereguli. Procesul verbal al sectiei cu probleme si cel de Circumscriptie au fost completat de catre presedinta si reprezentantul PD-L.

Pe langa aceste nereguli, PSD si-a mai intemeiat solicitarea de anulare a rezultatului turului II al alegerilor locale de la Ganeasa si pe faptul ca presedinta Sectiei nr 2 a refuzat sa primeasca si sa inregistreze contestatia candidatului PSD. Aceasta si solicitarea social-democratilor de anulare a alegerilor de la Ganeasa au fost inregistrate la BEJ Olt.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#rascoala, #drum blocat, #anulare alegeri , #alegeri