Social-democratii isi pot recupera banii investiti in campania pentru europarlamentare. Solutia gasita de AEP

Joi, 17 Octombrie 2019, ora 08:18
4055 citiri
Social-democratii isi pot recupera banii investiti in campania pentru europarlamentare. Solutia gasita de AEP

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a gasit solutia prin care PSD sa returneze social-democratilor banii donati pentru campania de la alegerile europarlamentare: subventia primita de partid de la stat.

Este cazul Rovanei Plumb, care a contribuit la campania PSD pentru alegerile din 26 mai cu 800.000 de lei. Printre cei care au mai investit se numara Claudiu Manda (436.195 lei) si Dan Nica (165.000 lei).

Intr-un interviu acordat Europa Libera, presedintele AEP, Constantin Mituletu-Buica, a explicat ca PSD isi poate achita datoriile de campanie din subventia primita de formatiune de la stat.

"Potrivit legislatiei, dupa campania electorala se declara trimestrial datoriile de campanie potrivit normelor metodologice. Solutia legala este urmatoarea: dupa ce ai declarat sumele la Autoritatea Electorala Permanenta ca datorie de campanie, indiferent care este componenta acestora, partidul are la dispozitie temeiul legal prin care poate sa-si plateasca datoriile de campanie.

Oportunitatea acestor plati fiind la dispozitia conducerii partidului, respectiv presedintele partidului si organele statutare care se ocupa de aceste operatiuni financiar contabile. Noi am dat si in trecut raspunsuri si altor partide care primesc subventie, deci acelasi raspuns l-a primit si PSD, ca urmare a datoriilor de campanie, ca pot sa achite datoriile de campanie electorala", a declarat Constantin Mituletu-Buica.

Amintim ca in luna august Autoritatea Electorala Permanenta a decis sa nu ramburseze sumele cerute de PSD pentru campania de la alegerile europarlamentare din luna mai, adica 3,38 milioane de lei.

PSD anunta ulterior ca va contesta in instanta aceasta decizie.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com