Surse: Boc i-ar mai tine pe ministrii PSD inca 15 zile

Joi, 01 Octombrie 2009, ora 14:47
3106 citiri
Surse: Boc i-ar mai tine pe ministrii PSD inca 15 zile

Surse din PD-L au declarat ca premierul Emil Boc vrea sa ii mai mentina in functii pe ministrii PSD inca 15 zile pentru ca interimatul care va fi preluat de ministrii democrat liberali sa nu se termine inainte de alegerile prezidentiale.

Seful Executivului ar putea analiza in sedinta de Guvern de joi seara oportunitatea mentinerii ministrilor PSD demisionari pentru inca 15 zile in conformitate cu prevederile Legii privind responsabilitatea ministeriala, anunta Antena 3.

"In termen de 15 zile de la data incetarii mandatului Guvernului sau al unuia dintre membri, potrivit art. 106 si 110 din Constitutia Romaniei, republicata, acestia vor prezenta situatia privind gestionarea activitatii ministeriale de care au raspuns, precum si a problemelor aflate in curs de derulare, pe baza unui protocol de predare-primire", potrivit articolului 4 al legii 115/1999, republicata in 2007, privind responsabilitatea ministeriala.

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a precizat ca ramanerea in functii pentru 15 zile a ministrilor demisionari va fi decisa de catre premierul Emil Boc si a acuzat PSD ca a parasit guvernarea pentru a maximiza sansele electorale ale lui Mircea Geoana.

In acelasi timp presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi la Radio Romania Actualitati ca nu exclude o colaborare pe viitor cu PD-L, desi in acest moment este foarte dezamagit.

"Nu exclud o colaborare cu PD-L pe viitor. In politica si in viata nu trebuie sa spui niciodata: niciodata", a declarat Geoana la Radio Romania Actualitati.

In urma demisiei ministrilor PSD din Guvern premierul Emil Boc a convocat joi sedinta extraordinara de Guvern care va avea loc joi la ora 19.00, anunta surse guvernamentale.

Democrat liberalii urmeaza sa decida care va fi varianta pe care o vor adopta la Guvernare dupa ce ministrii PSD si-au depus demisiile, anunta Antena 3.

Dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat ordinul de revocare din functie a lui Dan Nica la cateva ore ministrii PSD s-au dus la Palatul Victoria si si-au depus demisiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#demisie ministrii PSD, #ministrii PSD 15 zile, #legea privind responsabilitatea ministeriala , #alegeri