Alegerile de la Congresul PSD amintesc de epurarile anilor '50. Acuzatia o face chiar deputatul "mitraliera"

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 16:11
5090 citiri
Alegerile de la Congresul PSD amintesc de epurarile anilor '50. Acuzatia o face chiar deputatul "mitraliera"
Foto: Facebook/Catalin Radulescu

Alegerile care vor avea loc la Cogresul PSD de sambata sunt o farsa, acuza deputatul Cristian Radulescu, care e decis sa mearga chiar si in instanta, daca partidul nu va raspunde favorabil contestatiei pe care a depus-o si in care ataca decizia ca din fiecare judet sa candideze cate o persoana. O decizie care ii aminteste de epurarile din 1950.

"Astazi am depus o contestatie. Am contestat hotararea CEx, care este si nestatutara si neconstitutionala, prin care s-a restrictionat si ne-a fost interzisa candidatura membrilor de partid care vor sa candideze.

Macar acum un an de zile s-au folosit liste, unele taiate, cu cei care nu trebuiau sa ajunga vicepresedinti si altele cu cei care trebuiau sa ajunga vicepresedinti. Acum s-a intamplat o chestiune mult mai grava, si anume faptul ca membrii CEx, nu stiu la indemnul cui, au luat o hotarare care nu este nici constitutionala, nici statutara, prin care s-a hotarat ca din fiecare judet sa candideze o persoana - un barbat sau o femeie.

N-am auzit in viata mea, in niciun loc din lumea asta, ca sa se poata interzice un drept conferit prin Constitutie si prin statutul partidului de a candida la orice functie, de a fi ales si de a alege, decat aceasta hotarare a CEx", a declarat Catalin Radulescu.

El spune ca, daca nu se va discuta contestatia sa in Congres, va merge in instanta.

Radulescu a explicat ca niciun membru PSD nu va putea sa candideze pentru vreo functie de conducere.

"Probabil ca in felul asta nici Banicioiu nu va putea sa candideze, nici Codrin Stefanescu, nici doamna Andronescu, nici Serban Nicolae, nici Teodorovici, si atunci sunt foarte curios care sunt membrii importanti care sunt recunoscuti de partidul nostru ca oameni care s-au batut si se bat pentru partid care vor candida la functia de vicepresedinte.

Dupa parerea mea, este o farsa, aceste alegeri reprezinta o farsa, pentru ca sunt niste numiri in functie, si nu sunt de fapt alegeri, ceea ce in PSD nu s-a intamplat in ultimii 27 de ani, o farsa mai mare ca asta", a continuat deputatul.

Desi admite ca il sustine pe Liviu Dragnea in functia de presedinte, decizia aceasta ii aminteste de "anii 1950, de pe vremea epurarilor comuniste".

"L-am sustinut si il sustin in continuare pe presedintele partidului, dar nu pot in viata mea sa accept o hotarare a CEx care imi aminteste de anii 1950, de pe vremea epurarilor comuniste, cand, daca nu erau doriti anumiti oponenti care erau mai vocali in partid, se stabileau niste regulamente. Regulamentul nu poate fi nici peste Constitutie, nici peste lege", a adaugat Catalin Radulescu.

"Eu cred ca daca se lasau libere aceste alegeri (...) si iesea cine iesea, prin vot normal, liber, nimeni nu era suparat", s-a plans el.

Intrebat daca totusi i s-a plans direct lui Liviu Dragnea, Radulescu a spus ca el vrea sa fie transparent: "Nu. Eu nu fac parte din CEx, ca am fost scos. Nu mai vreau sa transmit nimanui personal, o fac public, ca e cel mai bine asa, noi trebuie sa fim transparenti".

Oricum, spune Radulescu, 99% dintre membrii PSD nu stiu de ce se organizeaza congresul.

Social-democratii se reunesc, sambata, la un congres dorit de Liviu Dragnea, dar in care liderul PSD nu isi pune in joc mandatul.

Miza acestui congres e mai degraba in reasezarea puterii din jurul lui Dragnea si reglarea unor conturi cu membrii de partid ale caror voci au fost critice.

Chiar luni, cele mai acerbe critici au venit de la Gabriela Firea, care a amenintat cu demisia din toate functiile politice (din PSD), daca nu se rezolva problemele grave ale Bucurestiului, sustinand ca este suparata pe Guvern, unde ministrii PSD se lasa condusi de directori si comisii, unii pusi inca din perioada tehnocratilor.

Citeste aici de ce Gabriela Firea nu poate sa-l invinga pe Liviu Dragnea.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#PSD Dragnea Radulescu, #Congres alegeri Firea , #congres