Ce a ramas dupa Dragnea

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 08 Iunie 2019, ora 11:16
22014 citiri
Ce a ramas dupa Dragnea

La PSD a inceput predictibila lupta pentru putere, dar in partid neexistand in acest moment personalitati de mare calibru, care sa revendice cu sansa si autoritate sefia, lupta se poarta intre baroni, si acestia caricaturali.

O lupta caricaturala intre personaje caricaturale da dimensiunea halului in care a ajuns acest partid, candva dominat de autentici oameni politici, dincolo de marile lor probleme de integritate.

La prima linie de start, au existat doua tabere de baroni. Una, avandu-l in frunte pe Marian Oprisan, este foarte multumita sa o "papusereasca" in continuare pe Viorica Dancila. Si desigur ca o vrea si la sefia patidului.

Si cum dna Dancila este acum in pozitia de a imparti, nu e greu sa coaguleze in jurul ei optiunea majoritara. Unde e banul e si puterea.

Dar pentru ca nu se stie ce aduce viitorul, pentru consolidarea dnei Dancila e necesara titularizarea domniei sale pe functie cat mai repde, cat inca tabara oamenilor lui Dragnea e sub efectul KO-ului, iar a lui Paul Stanescu nu reuseste sa se organizeze foarte bine. De aceea, congresul de inscaunare trebuia sa fie iute, in 29 iunie.

De partea cealalta, Paul Stanescu, revenit in forta dupa mazilirea aplicata de Dragnea, are alta marioneta preferata, pe Gabriela Firea, primarita care numai ce a anuntat falimentarea Bucurestiului. Nu e un secret pentru nimeni ca dna Firea este pupila politica a dlui Stanescu.

Doar ca pentru dna Firea un congres acum e cu mult prea repede. Ce sa ofere dna Firea in afara de acest faliment grandios? Cum sa pretinzi ceva cand numai ce ai prabusit electoral PSD in Bucuresti? Momentul ei ar fi dupa viitoarea probabila infrangere a PSD la prezidentiale.

Si dna Firea a avut mare grija sa nu cumva sa ii pice in brate cartoful prezidential care sa o termine urgent. S-a sacrificat sotul Pandele. Sau credeti ca dl Pandele si-a anuntat candidatura impins de o arzatoare viziune pentru tara? Nu.

Dl Pandele a facut anuntul la limita ridicolului pentru ca dna Firea sa aiba motivul ideal de a scapa de oferta candidaturii sinucigase in acest moment. Ca orice sotie trebuie sa-si sustina sotul, nu-i asa, nu sa-l contracandideze, Doamne fereste!

Cum a pierdut runda aceasta si congresul este organizat pentru dna Dancila, Gabriela Firea s-a reimbolnavit de sarma, dupa vindecarea miraculoasa de dupa caderea lui Dragnea, si nu va participa la congres. Reintra in opozitia interna, cum ar veni.

Asta nu inseamna ca jocul e definitiv jucat. Daca dna Dancila nu va pierde guvernarea pana la congres, si probabil nu o va pierde, nu vad cum ar putea sa nu devina presedinte PSD. Si cat va ramane cu painea si cutitul in mana va avea majoritatea baronetului de partea ei.

In plus, nicio tabara nu vrea pierderea guvernarii. Asta nu inseamna insa ca lupta interna nu va continua, ca PSD nu isi va regasi apetitul pentru lupta interna si complot, inhibat de teroare in vremea lui Dragnea.

Iar alegerea candidatului la prezidentiale va fi un moment complicat. Probabil dna Dancila va fi impinsa cu forta in directia candidaturii, ca sa-si rupa gatul.

Mai interesant a fost insa spectacolul, defilarea baronilor flamanzi de putere. O adunare agramata si sfertodocta care da masura derizoriului in care a ajuns PSD.

In urma lui Dragnea a ramas un partid dupa chipul si asemanarea lui, din care a fost taiat de la radacina tot ceea ce putea deveni un pericol sau o sursa de complex pentru Dragnea. Partidul mai are intelectuali cat degetele de la doua maini, cu indulgenta, nu mai are oameni cu viziune, cu greu mai are macar oameni care fac acordurile gramaticale corect. Candva, unul ca Vanghelie era exotic, acum e banal.

Sunt oameni care stiu doar "artimetica" invartelii. Toti sunt la fel, multe fete ale aceluiasi fenomen, ale aceleiasi boli.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#PSD congres Dancila , #congres