Congresul PSD: Statutul partidului, adoptat

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 20:10
1772 citiri
Congresul PSD: Statutul partidului, adoptat

Congresul PSD a adoptat proiectul de modificare a Statutului partidului, prin care se introduce functia de presedinte executiv al formatiunii.

Acesta coordoneaza activitatea curenta de partid la nivel central, comunicarea interna cu organizatiile judetene, a municipiului Bucuresti si pentru Diaspora, precum si comunicarea cu institutiile si autoritatile publice centrale sau locale si cu alte partide sau organizatii din tara sau strainatate.

Totodata, presedinte executiv indeplineste orice alte atributii delegate de catre presedintele partidului sau stabilite prin hotararile Congresului sau care ies din prevederile Statutului PSD.

Potrivit noului Statut, PSD are 21 de vicepresedinti din care opt vicepresedinti alesi la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare a Romaniei, opt vicepresedinti alesi la nivel national, in ordinea descrescatoare a voturilor, si cinci vicepresedinti alesi la nivel national din cadrul organizatiei de femei a PSD, in ordinea descrescatoare a voturilor.

Consiliul National al PSD este alcatuit din maximum 1.001 membri alesi dintre candidatii desemnati de Conferintele judetene, a municipiului Bucuresti si a PSD Diaspora sau propusi de Congres si cate 25 de reprezentanti ai fiecaruia dintre structurile interne ale partidului (TSD, OFSD, O-PSD, LAL), desemnati de Comitetele Executive ale acestora.

Secretarul executiv al CN are urmatoarele atributii principale: coordoneaza activitatea administrativa a departamentelor constituite in cadrul Consiliului National; monitorizeaza indeplinirea atributiilor departamentelor, asigura evidenta si arhivarea documentelor interne ale departamentelor; primeste prin delegare atributii din partea presedintelui Consiliului National.

In cadrul CN al PSD se organizeaza departamente structurate pe principalele domenii de activitate guvernamentala in care sunt cuprinsi membru ai CN si specialisti din domeniile respective, membri si simpatizanti PSD. S-a eliminat prevederea conform careia sefii departamentelor PSD sunt asimilati din punct de vedere politic cu vicepresedintii partidului.

De acum inainte, la lucrarile Comitetului Executiv National participa, fara drept de vot, secretarul general si secretarii generali adjuncti ai PSD, secretarul executiv al CN, secretarii executivi ai PSD, trezorierul PSD, presedintele CNDA, presedintele CNCFI, purtatorul de cuvant al PSD.

CExN alege presedintele Comitetului Financiar National, la propunerea presedintelui partidului, alege si revoca secretarul general si secretarii generali adjuncti, la propunerea presedintelui PSD, alege si revoca secretarii executivi ai CN la propunerea presedintelui Consiliului National.

Biroul Permanent National este constituit din: presedintele OSD, presedintele de onoare al PSD, presedintele executiv al PSD, presedintele CN al PSD, vicepresedintii PSD, presedintele CFN, liderii nationali ai TSD, OFSD, OPSD, LAL.

Prim-ministrul, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, care sunt membri ai PSD, precum si liderii grupurilor PSD din Parlament si din Parlamentul European sunt membri de drept ai BPN, fiindu-le asimilata functia de vicepresedinte al PSD, daca nu ocupa o alta functie in cadrul conducerii nationale, conform noului Statut.

Din Secretariatul General al PSD fac parte secretarul general al partidului, secretarii generali adjuncti ai PSD si 7-9 secretari executivi. Secretarii executivi sunt desemnati sau revocati de Comitetul Executiv National, la propunerea presedintelui PSD, dupa consultarea cu secretarul general al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#statut PSD adoptat , #congres