Ecaterina Andronescu vrea sa fie numarul 2 in PSD: Sa discutam motivul pentru care PSD a scazut in sondaje!

Joi, 08 Martie 2018, ora 13:28
6498 citiri
Ecaterina Andronescu vrea sa fie numarul 2 in PSD: Sa discutam motivul pentru care PSD a scazut in sondaje!
Foto: Arhiva Facebook/Ecaterina Andronescu

Senatorul Ecaterina Andronescu a declarat, joi, ca si-a depus candidatura pentru functia de presedinte executiv al PSD, pusa la bataie sambata, 10 martie, in Congresul Extraordinar al partidului.

"Am depus-o (candidatura - n.red.) in ideea nu ca alerg dupa functii, niciodata nu am facut asta, dar cred ca trebuie mentinuta competitia in partid si reprezentantii la Congres decid prin votul lor. (...) Nu trebuia sa facem alegeri, trebuia sa venim cu un proiect de tara. Toata lumea care a trecut prin votul congresului a fost aleasa pentru un mandat de 4 ani. Suntem la jumatatea mandatului. Va marturisesc, lucrurile acestea trebuie sa ne doara, ce asteptari au oamenii de la noi. Sa discutam motivul pentru care PSD a scazut in sondaje. E un subiect major pentru toata tara, pentru ca e un subiect de interes pentru tara", a spus Andronescu.

Declaratia vine in contextul in care astazi USR a publicat datele ultimului sondaj realizat de IMAS, care arata ca PSD a ajuns la 28%, sub PNL.

In plus, zilele trecute, o sursa apropiata de PSD declara pentru Ziare.com ca partidul a "scazut mult, foarte mult".

"Nu ne-au convenit cifrele (pentru luna ianuarie - n.red.) si conducerea a cerut sa se faca inca un sondaj cu un esantion mai mare si interviuri pe teren ca sa avem imaginea exacta", a declarat sursa pentru Ziare.com.

De mentionat este ca pentru functia de presedinte executiv al PSD este si vehiculat numele premierului Viorica Dancila, care se bucura de sustinerea organizatiei regionale Bucuresti - Ilfov (condusa de primarul general, Gabriela Firea), in ciuda faptului ca aceasta declara in urma cu aproximativ doua saptamani ca nu va candida la o functie la Congres.

Argumentul lui Dancila a fost ca functia de prim-ministru ii ocupa foarte mult timp si trebuie sa se implice foarte mult, iar o functie in partid ar presupune sa faca si acolo munca in plus.

Cu toate acestea, sprijinul exprimat de catre Firea, care a descris-o drept o persoana cu reale calitati de lider, diplomata si empatica, s-ar putea sa o determine sa isi asume o candidatura.

Pentru postul de presedinte executiv si-a inregistrat candidatura si Nicolae Banicioiu, desi acesta nu a respectat conditia impusa de partid, de a avea semnatura organizatiei din care face parte pentru a putea candida, insa el a declarat ca isi va completa dosarul joi.

In cazul actualului detinator al postului, Nicolae Badalau, nu este sigur ce se va intampla, desi acesta a spus ca cea mai importanta functie in PSD este aceea de membru, iar faptul ca judetul sau a obtinut cele mai bune rezultate la alegeri pe tara il face sa se gandeasca daca mai vrea o functie de conducere in PSD.

Un caz special este cel al deputatului PSD Catalin Radulescu, care a anuntat miercuri ca a depus o contestatie privind hotararea Comitetului Executiv National (CExN) prin care s-a hotarat ca din fiecare judet sa candideze doar o persoana pentru functii de conducere.

Detalii aici: Alegerile de la Congresul PSD amintesc de epurarile anilor '50. Acuzatia o face chiar deputatul "mitraliera"

Vezi cine mai vrea o functie de conducere pentru a ocupa o functie de conducere in PSD.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru Congresul PSD expira astazi, la ora 16:00.

#Andronescu candidatura congres PSD , #congres