Eugen Teodorovici, declaratii la Tribunalul Bucuresti: "Actuala conducere a PSD a cerut bani de la AEP fara sa aiba dreptul legal"

Vineri, 21 August 2020, ora 13:27
5886 citiri
Eugen Teodorovici, declaratii la Tribunalul Bucuresti: "Actuala conducere a PSD a cerut bani de la AEP fara sa aiba dreptul legal"
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici s-a prezentat la Tribunalul Bucuresti vineri, 21 august, unde continua razboiul prin instante cu actuala conducere interimara a PSD.

Fostul ministru al Finantelor a anuntat ca solicitarea de amanarea a Congresului extraordinar PSD pe care a depus-o joi, a ramas in pronuntare si ii incurajeaza si pe colegii sai sa invoce statutul in interiorul partidului.

"Respectarea statului ar trebui sa devina un deziderat. Toti colegii din partid trebuie sa aiba curajul sa invoce statutul. Eu azi am constestat. Actuala conducere ilegala a cerut bani de la AEP fara sa aiba dreptul legal. Am incredere ca instanta va spune clar ca ceea ce am sustinut este si corect. Este o chestiune de principiu. Statul de drept nu poate sa se consolideze fara ca politicienii sa respecte legile. Asteptam decizia instantei si vedem pasii care vor urma", a declarat Teodorovici.

Eugen Teodorovici, care candideaza la sefia PSD, a inregistrat joi, 20 august, o cerere la Tribunalul Bucuresti prin care solicita amanarea Congresului extraordinar al partidului de sambata, pana cand se rezolva litigiul privind anularea unor decizii ale conducerii interimare ilegale a formatiunii.

In replica, liderul deputatilor PSD Alfred Simonis a precizat ca nu doreste sa comenteze probleme interne ale PSD, insa Eugen Teodorovici este "un personaj destul de exotic" si nu ar lua in serios fiecare demers al acestuia. Simonis a adaugat ca este contradictoriu faptul ca a fost validata candidatura la sefia PSD de catre conducerea interimara a partidului, insa fostul ministru de Finante contesta legitimitatea acesteia.

Eugen Teodorovici a adresat o cerere catre Tribunalul Bucuresti in care solicita "luarea masurii amanarii lucrarilor Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat convocat pentru data de 22 august 2020, pana la judecarea actiunii civile ce se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti - sectia IV civila, inrregistrata sub nr. 21113/3/2020 din data de 20.08.2020. Aprecizez ca sunt intrunite cerintele prevazute de lege pentru promovarea actiunii in procedura ordonantei presedintiale", potrivit unei postari pe Facebook a senatorului PSD.

Teodorovici precizeaza urmatoarele, in solicitare:"In favoarea subsemantului reclamant exista aparenta de drept, fiind singurul reprezentant legal ales legal si statutar in Congresul PSD din 29 iunie 2919 - conform Hotararii Congresului PSD nr. 3/2019 - inscrisa in Registurl partidelor politice la TMB - conform sentintei civile nr. 54/DEC/P de la Tribunalul Bucuresti, sectia a VI-a civila - pronuntata in dosarul 20322/3/2019.

Prin prezenta va solicit respectuos sa ordonati masuri provizorii in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care s-ar putea repara, cu mentiunea ca data fixata pentru desfasurarea Congresului extraordinar al PSD este 22 august 2020. Hotararea instantei va fi provizorie si masurile dispuse vor produce efecte pana la solutionarea litigiului asupra fondului. Subsemnatul reclamant va solciit a dispune ca hotararea pe care o veti pronunta sa fie executorie de indata, iar exexutarea sa se faca fara somatie si fara trecerea unui termen".

Senatorul PSD mai spune, in postarea pe reteaua de socializare ca instanta va decide privitor la conducerea interimara ilegala a PSD si le transmite unor dintre colegii sai ca s-au grabit sa se pronunte in legatura cu sansele actiunilor sale in instanta.

"Instanta va decide! Conducerea interimara ilegala a PSD a declarat ca nu este nimic ilega! Eu sustin contrariul! Instanta va decide daca au actionat impotriva legii! COngresulPSD trebuie organizat doar in conditii de legalitate! Cititi si veti intelege! P.S.: Am vazut ca unii dintre colegii mei s-au grabit sa se pronunte in legatura cu sansele actiunilor mele. Daca sunt atat de siguri de dreptatea lor, de ce nu amana Congresul pana se va pronunta instanta? Dreptate pana la capat!", mai scrie Eugen Teodorovici in postare.

Simonis: Colegii de partid vor sanctiona la votul in Congres faptul ca Teodorovici nu a semnat motiunea de cenzura

Intrebat cum comenteaza actiunea lui Eugen Teodorovici, liderul deputatilor PSD Alfred Simonis a precizat ca nu ar lua in serios toate demersurile acestuia.

"Nu vreau sa comentez probleme interne de partid. Nu sunt la curent cu actiunea domnului Teodorovici. As spune doar ca domnul Teodorovici este un personaj destul de exotic si n-as lua in serios fiecare demers pe care acesta il face. Insa, pana la urma este foarte complicat sa inteleg cum contesta legitimitatea unei conduceri careia i se adreseaza de cate ori doreste sa faca un demers. De exemplu, candidatura dansului a fost adresata actualei conduceri a partidului. Sunt chestiuni care se bat cap in cap din punct de vedere juridic. Eu fiind jurist poate inteleg mai bine ca dansul aceste chestiuni. In rest, nu comentez demersul politic. Si domnului Teodorovici si ceilalti colegi care vor sa candideze au dreptul sa se manifeste in spatiul public cum doresc", a afirmat Simonis joi la Parlament.

Chestionat daca risca vreo sanctiune, pe linie de partid, Eugen Teodorovici deoarece este singurul social-democrat care nu a semnat motiunea de cenzura, Alfred Simonis a raspuns: "Cred ca cei care nu au semnat sau nu vor vota motiunea de cenzura, vor fi sanctionati de colegii de partid. Domnul Teodorovici se va prezenta in fata Congresului in cateva zile. Probabil colegii de partid vor incerca sa evalueze aceasta lipsa a semnaturii dansului de pe lista initiatorilor motiunii de cenzura impotriva Guvernului Orban".

Congresul PSD va avea loc sambata, de la ora 10.00. Eugen Teodorovici si Marcel Ciolacu candideaza pentru sefia partidului. In 38 de centre teritoriale vor exista urne unde social-democratii vor vota, secret, pe buletine de vot.

"Se vor face procese verbale, dupa vot se vor transmite catre toti si fireste la centru. Toate centrele teritoriale vor fi dotate cu aparatura audio-video pentru transmitere live a acestui eveniment, iar toata lumea va avea pe ecrane la imaginile din toate celelalte centre", a explicat miercuri purtatorul de cuvant al PSD Lucian Romascanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
#teodorovici, #PSD, #congres, #alfred simonis , #congres