Maine e congresul PSD: Cine candideaza la cele mai importante functii

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 10:22
8274 citiri
Maine e congresul PSD: Cine candideaza la cele mai importante functii
Foto: Arhiva Ziare.com

Congresul PSD din 29 iunie se apropie rapid. In cadrul acestuia vor fi alesi presedintele partidului, presedintele executiv si secretarul general si va fi modificat statutul partidului.

Nu va fi ales insa si candidatul PSD la alegerile prezidentiale, intrucat pentru desemnarea acestuia va fi organizat un alt congres, potrivit premierului Viorica Dancila.

Cine vrea sefia partidului

Pana acum, pentru functia de presedinte al PSD s-au aratat interesati presedintele interimar al formatiunii, prim-ministrul Viorica Dancila, Liviu Plesoianu si Serban Nicolae.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, pe 10 iunie, ca va candida la functia de presedinte al PSD.

"Cred ca voi candida. Deocamdata sunt foarte preocupata de organizare", a spus Viorica Dancila. Intrebata daca va fi candidat, Dancila a raspuns: "Da, dar eu sper sa mai fie si alti candidati".

Citeste si Dancila vrea mai multi candidati la sefia PSD, iar cine castiga sa nu fie ca Dragnea

Marti, 25 iunie, senatorul Serban Nicolae a declarat pentru Mediafax ca si-a depus si el candidatura pentru sefia PSD.

Si Liviu Plesoianu a anuntat tot marti ca vrea sa castige conducerea partidului.

Secretar general

Dupa depunerea candidaturii, Plesoianu a declarat ca se zvoneste ca anumite persoane din PSD ar vrea sa desfiinteze functia de secretar general.

Cu toate acestea, mai multi social-democrati s-au aratat interesati de pozitie.

Unul dintre acestia este chiar Codrin Stefanescu, care a mai detinut aceasta functie pana de curand, insa a fost demis din functie dupa incarcerarea lui Liviu Dragnea.

El a anuntat, marti, ca isi va depune candidatura pentru aceasta pozitie.

"Ma cunoasteti! Si cu bune si cu rele. Indiferent ce se spune sau se poate inventa despre mine, am fost permanent si neconditionat alaturi de partid, de liderii judeteni, de primari, de consilierii judeteni si locali.

Eu sunt Codrin Stefanescu. Am foarte multi prieteni si parteneri care nu m-au tradat niciodata si care cred in mine. Uneori sunt dificil, dar toate actiunile mele sunt pentru binele partidului. Imi pun tot sufletul pentru voi si pentru PSD", sustine Codrin Stefanescu intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, Gabriel Petrea, presedintele Tineretului Social Democrat, a anuntat miercuri ca va candida pentru functia de secretar general.

"Am luat aceasta decizie pentru ca nu puteam accepta sa stau pe margine in timp ce partidul in care am investit timp, energie, munca, multa munca si mai ales suflet are nevoie de ajutor pentru a-si putea gasi directia si pentru a-si putea regasi ritmul si locul in politica romaneasca", a scris el pe Facebook, unde a transmis mai multe mesaje pentru colegii din TSD si PSD.

Miercuri, si Mihai Fifor, purtatorul de cuvant al PSD, a anuntat ca va candida pentru aceasta pozitie.

El a precizat ca in cazul in care va obtine acest post va renunta la presedintia Consiliului National al partidului.

Intrebat daca va candida pentru vreo functie in partid, la congresul din 29 iunie, Mihai Fifor a declarat: "Da, secretar general am depus astazi".

De asemenea, si-au mai depus candidaturile presedintele PSD Brasov, Marius Dunca, si fostul consilier local la Primaria Sectorului 5, Catalin Stochita.

Presedinte executiv

Totodata, vicepremierul Daniel Suciu a anuntat, inca de saptamana trecuta, ca va candida pentru functia de presedinte executiv al PSD.

" (...) Candidez pentru functia de presedinte executiv al PSD, intr-un moment important pentru partid, insa raman acelasi om pe care s-au putut baza mereu. Le multumesc colegilor mei de acasa si tuturor celor ce se vor alatura acestei noi provocari pentru viitorul PSD", a scris Daniel Suciu, sambata, pe contul lui de Facebook.

Iata aici mai multe detalii - Daniel Suciu confirma ca va candida pentru functia de presedinte executiv al PSD: Catalin Radulescu iese la atac, Mircea Pascu ii da replica

Citeste si Congresul de unica folosinta al doamnei Viorica Dancila

Precizam ca PSD va organiza un nou Comitet Executiv National, vineri, de la ora 12:00, la sediul din Baneasa, cu o zi inaintea congresului national al partidului, in care va fi validat proiectul Politici si modificari la statutul partidului.

Totodata, vor fi validate candidaturile pentru functiile de conducere si va fi definitivata agenda congresului de sambata.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#congres PSD 29 iunie, #candidati functii PSD , #congres
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
In interesul major al poporului roman votati desfiintarea psd-ului !
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
@hello. Este inutil sa votam pentru desfiintarea psd.