Ziare.com

PSD si-a modificat statutul: Presedintele va fi ales de toti membrii de partid

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 19:20

   

PSD si-a modificat statutul: Presedintele va fi ales de toti membrii de partid
Delegatii Congresului PSD au adoptat sambata modificarile aduse statutului partidului in urma prezentarii acestora facuta de catre senatorul Dan Sova, urmand ca de acum presedintele PSD sa se faca de catre toti membrii de partid.

Practic, votul Congresului a consfintit modificarile convenite vineri in sedinta Consiliului Executiv National al PSD. Principala prevedere adaugata in noul statut se refera la introducerea scrutinului intern pentru alegerea presedintelui PSD, dar si a prezidentiabilului social-democratilor.

De asemenea, se prevede cresterea cu trei a numarului de vicepresedinti (ajungandu-se astfel la 18 membri), precum si reprezentarea sindicatelor in toate structurile de conducere.

Pe de alta parte, la propunerea presedintelui PSD Victor Ponta se va organiza anual, la inceputul lunii octombrie, un Consiliu National in care liderul PSD va trebui sa-si prezinte raportul de activitate.

In cadrul Consiliului, presedintele PSD poate cere un vot de incredere al CN, iar in cazul in care rezultatul este unul negativ este demis intreg Biroul Permanent al PSD si sunt organizate noi alegeri interne.

Sursa: rNews

Articol citit de 933 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor