Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Teodorovici nu isi da demisia si nu a negociat cu Ciolacu: M-ar fi jignit. PSD nu este de vanzare

Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 19:25
3994 citiri
Teodorovici nu isi da demisia si nu a negociat cu Ciolacu: M-ar fi jignit. PSD nu este de vanzare
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Presedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a subliniat, marti seara, inaintea sedintei Comitetului Executiv National la partidului, ca nu intentioneaza sa isi inainteze demisia, adaugand ca este necesara organizarea unui congres al formatiunii.

Intrebat daca Marcel Ciolacu i-a cerut demisia din functia de presedinte executiv, Teodorovici a negat.

"Am spus-o clar ca nu (am de gand sa imi dau demisia - n.red.). Pentru ca sunt votat de un numar important de colegi din congres si cred ca ar fi fost lipsa de respect fata de acest vot. Eu, niciodata, nu am cedat in fata unor competitii si cred ca e statutar si un bun exemplu dat de noi, cei din PSD, fata de intreaga tara, ca ne respectam ceea ce noi am aprobat in congres, adica statutul", a aratat el intr-o declaratie acordata presei.

Teodorovici a apreciat ca este necesara organizarea unui congres, dar numai dupa parcurgerea unor pasi necesari.

"Un congres trebuie facut cat mai repede, dar tinand cont de niste etape care trebuie sa fie parcurse, tinand cont de ceea ce inseamna la nivel local, poate, o discutie, conferintele necesare.

Toti pasii pentru a pregati un congres, inclusiv - poate - cu modificari de statut. Poate sunt elemente care trebuie aduse ca modificare, pentru ca lumea de la noi asta asteapta: un cod de conduita, de integritate, criterii foarte clare pentru ca cei care vor sa acceada in functiile de conducere ale partidului sa inteleaga, in primul rand, ca e nevoie de oameni care sa aiba la baza o pregatire temeinica.

Sa inteleaga ca deciziile in CEx se iau nu pentru partid, se iau decizii pentru tara", a precizat el.

Citeste si Firea vrea congres PSD cat se poate de rapid, la care analizeaza o candidatura: Sa vina multi tineri, un aer proaspat, sa nu ne sfasiem!

Intrebat daca a purtat negocieri cu Marcel Ciolacu sau daca acesta i-a facut vreo oferta, Teodorescu a replicat ca nu poate "vinde" votul pe care i l-au acordat social-democratii in cadrul congresului.

"M-ar fi jignit. Cred ca stiu foarte bine toti colegii mei din partid si cei care ma cunosc ca nu se poate vinde un vot pe care l-ai primit. PSD nu este de vanzare, nu este pret pentru a vinde sau pentru a cumpara PSD", a mai spus el.

Totodata, a apreciat ca trebuie realizata o analiza a modului in care s-a desfasurat campania pentru alegerile prezidentiale, atat la nivel central, cat si local.

"Trebuie sa isi asume toti cei care au fost implicati in acest proces electoral, trebuie sa aiba propria analiza. O analiza colectiva, la nivel de partid. Si fiecare sa isi asume partea de vina, trebuie facut acest lucru", a spus el.

Social-democratii s-au reunit in aceasta seara in Comitetul Executiv al partidului, pentru a analiza rezultatul de la prezidentiale, dar si nemultumirile din formatiune.

Dupa ce Viorica Dancila a pierdut categoric alegerile in fata lui Klaus Iohannis, numerosi sociali democrati i-au cerut demisia din fruntea PSD.

Cu toate ca a spus de mai multe ori ca nu a luat in calcul acest lucru, surse social democrate afirmau luni seara ca Dancila s-ar fi lasat convinsa si va renunta azi la functia de presedinte al PSD, iar interimar pana la Congresul PSD va fi cel mai probabil Marcel Ciolacu.

Azi au aparut, insa, informatii potrivit carora Viorica Dancila nu isi va mai anunta demisia in cadrul CEx.

Urmareste LIVE cele mai proaspete declaratii si vesti din sedinta CEx

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Teodorovici demisie PSD , #congres