Ziare.com

Zgonea: Sefii din agentii conduc Mercedesuri si Audi, deputatii se fac de ras in "harburi"

Marti, 09 Februarie 2010, ora 16:06

   

Zgonea: Sefii din agentii conduc Mercedesuri si Audi, deputatii se fac de ras in "harburi"
Deputatul PSD Valeriu Zgonea s-a plans, in sedinta conducerii Camerei Deputatilor, ca parlamentarii "se fac de ras" conducand masini de serviciu Dacia sau Nubira, in timp ce sefii de serviciu sau directorii noilor agentii guvernamentale conduc Mercedes clasa E sau Audi.

Discutia privind "harburile" pe care le conduc parlamentarii a pornit de la o solicitare aflata pe ordinea de zi a Biroului Permanent, adresata de presedintele Comisiei de control SIE, Gabriel Vlase. Deputatul a cerut acceptul conducerii Camerei pentru utilizarea unui autoturism Nubira la Comisie, in locul Daciei, solicitare aprobata.

Social-democratul Valeriu Zgonea a luat cuvantul, rugand staff-ul tehnic sa nu inregistreze declaratia sa in stenograma. "Asta vroiam sa va rog si eu, daca se poate ca acest punct (n.r. solicitarea lui Gabriel Vlase) sa-l scoatem", a solicitat si presedintele Camerei, Roberta Anastase.

Numai ca solicitarea ca aceasta discutie sa nu fie stenografiata nu s-a respectat, astfel ca discutiile libere pe acest subiect apar pe site-ul Camerei.

Astfel, Zgonea si-a exprimat nemultumirea ca, in prezent, Camera Deputatilor cheltuieste mult pentru intretinerea unor masini "foarte vechi" si ca, in timp ce un parlamentar se opreste "intr-un harb", sefii de servicii si directorii noilor agentii conduc Audi sau Mercedes.

"Doamna presedinte, eu am avut o discutie si cu domnul Blaga, cu onoare, in aceste zile in care domnia sa a venit la Parlament, fiind solicitat ca membru al Guvernului. Si as vrea sa aveti si dvs o discutie cu prim-ministrul Boc (...) As vrea sa va reamintesc: Camera Deputatilor cheltuieste extraordinar de mult, in acest moment, utilizand niste masini care sunt foarte vechi pentru demnitari si ma refer, sa zicem, la presedintii Comisiilor permanente si membrii Biroului Permanent, doamna presedinte, mai putin dumneavoastra, care aveti aceasta sansa.

Sunt masini de zece ani, care, in acest moment, ne costa mai mult daca le ducem pe strazile din Romania", a afirmat Zgonea, care a revenit cu rugamintea catre staff-ul tehnic "sa nu scrie absolut nimic".

"Am rugat sa nu scrie nimic, am rugat sa nu scrie absolut nimic. Nu conteaza, pentru ca oricum ramane la baietii de sus", a mai comentat deputatul sugerand ca discutia ar fi oricum inregistrata.

Social-democratul a adaugat apoi ca "nivelul in care Audi, Mercedes clasa E au ajuns sa fie reprezentate in agentiile noi comasate, este acela de sef de serviciu sau director".

"Dupa parerea mea - un umil parlamentar - este exagerat, in timp ce dvs sau un vicepresedinte al Camerei Deputatilor se opreste intr-un harb si, intr-o zi, il suna pe domnul Ciubancan si-i spune iar ca s-a strict masina si ne costa intr-un an de zile sau in doi ani de zile mai mult decat ar costa o masina noua Mercedes", a comentat Zgonea.

Deputatul PSD a mai spus ca "exista modalitati juridice prin care si noi parlamentarii sa iesim cu demnitate - comodat (contracte de comodat, n.r.) si, in acelasi timp, sa existe un respect". "Pentru ca va reamintesc ca rade lumea de colegii care au Nubira. Deci, este un pericol sa mergi acum pe strada cu ea. Sunt utilizate", a conchis Zgonea.

Sursa: rNews

Articol citit de 434 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor