Camera Deputatilor refuza constituirea unui grup al independentilor

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 19:35
862 citiri
Camera Deputatilor refuza constituirea unui grup al independentilor
foto: Gardianul

Conducerea Camerei Deputatilor a decis sa respinga cererea de formare a unui grup al independentilor cu drepturi egale fata de celelalte grupuri , cerere venita din partea a 14 deputati, fosti membri PSD si PNL.

Biroul Permanent a primit o informare din partea a 14 parlamentari prin care acestia anunta ca s-au constituit intr-un grup parlamentar in conformitate cu articolul 14 alineatul 1 al Regulamentului Camerei Deputatilor.

Mai mult, cei 14 si-au ales si liderul de grup in persoana fostului pesedist Gabriel Oprea, secondat de viceliderii Eugen Nicolicea si Ion Tabugan, dar si de secretarul Gheorghe Coroama.

In grupul independentilor sunt mai multi deputati care au intrat in Parlament pe listele PSD si PNL. Celor patru de mai sus, li s-au alaturat Marin Bobes, Cristian-Ion Burlacu, Gheorghe Zoicas, Dan Bordeianu, Cristian Elena Dobre, Dan Pasat, Vasile Soporan, Neculai Rebenciuc si Dan Mihai Marian.

Conducerea Camerei a decis ca informarea nu este corecta din punct de vedere al regulamentului deoarece grupul independentilor solicita sa aiba aceleasi drepturi cu celelalte grupuri, argument cu care Biroul nu a fost de acord.

"Ei se pot constitui intr-un asa-zis grup independent, pot sa aiba un coordonator care poate participa la sedintele de Birou Permanent. Daca doresc sa-si uneasca secundele pe care le au la dezbateri pe anumite probleme, se pot accepta ca toate aceste secunde sa le aiba un singur coleg sau doi. Nu exista in acest moment posibilitatea ca o echipa de parlamentari independenti sa constituie un grup parlamentar independent cu tot ceea ce decurge din aceasta chestiune", a declarat secretarul Camerei, Valeriu Zgonea (PSD).

Nicolicea contesta decizia Biroului Permanent

Fostul deputat PSD Eugen Nicolicea a anuntat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, constituirea grupului parlamentar mixt, format din 14 fosti membri ai partidelor politice, care vor actiona pe baza interesului national, si nu a celui "de grup", contestand decizia Biroului Permanent.

Eugen Nicolicea a subliniat ca acest grup parlamentar este constituit conform articolului 12 aliniatul 4, contestand raspunsul dat de Biroul Permanent scrisorii prin care independentii anunta formarea grupului.

"Am inteles ca se da un raspuns prin care se incearca tergiversarea constituirii grupului, va invederez ca aceasta constituire nu se supune la vot, se ia act. Orice alta chestiune este doar o taraganare, o incercare de a pune bete in roate, din nefericire respectivii arata ca desi au fost sefi atatia ani de zile chiar nu pot sa invete si ei un regulament", a subliniat deputatul.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#grup parlamentari independenti, #Nicolicea grup independenti Parlament , #deputati