Catalin Chereches, la TV Ziare.com: In sase luni, riscam sa inchidem spitalele

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 15:52
1582 citiri
Catalin Chereches, la TV Ziare.com: In sase luni, riscam sa inchidem spitalele

PSD va vota legea bugetului pe 2010 doar daca ii vor fi acceptate toate cele 6.000 de amendamente pe care le-a depus, iar votul nu va fi acordat daca vor fi aprobate doar amendamentele unui sau altui parlamentar social democrat, a anuntat marti deputatul PSD, Catalin Chereches, la Televiziunea Ziare.com.

"Vom vota doar in cazul in care cele 6.000 de amendamente vor fi acceptate in totalitate. Este o atitudine normala fata de modul in care gandim asezarea economiei si sper ca la sfarsitului anului sa putem creiona o altfel de logica si modalitate in care sa se construiasca bugetele.

Actualul proiect este construit in mod nerealist si se bazeaza in 2010 pe o crestere economica. Este o prognoza aberanta si nu cred ca vom ajunge sa vorbim in 2010 de o crestere economica. Este un buget construit pe ministere si ministrii nu pe investitii publice", a precizat deputatul social democrat.

Catalin Chereches sustine ca Romania ar trebui sa se transforme intr-un adevarat santier, iar bugetul pe 2010 sa genereze investitii majore in infrastructura.

"PD-L a gandit un buget bazat pe absorbtie de fonduri europene, insa nu s-au alocat bani suficienti pentru cofinantare. Automat Guvernul ar trebui sa intre intr-o negociere cu bancile comerciale ca ele sa acorde aceste cofinantari intr-un sistem mai simplu.

Cred ca o bugetare multianuala ar putea salva intr-un fel Romania dintr-o cadere mai adanca. Avem nevoie de politici publice pe care sa ne axam si sa facem un pact national intre fortele politice sa nu existe prioritati in functie de guvern care apar si dispar. Trebuie sa existe o continuitate a investitiilor publice, domenii clare pe care sa ne axam", a mai precizat social democratul.

Romania risca sa inchida spitalele peste sase luni

Catalin Chereches a reiterat ideea ca sumele alocate pentru Sanatate sunt suficiente numai pentru sase luni. "Bugetul Sanatatii ajunge pentru sase luni si daca nu exista o rectificare pozitiva Romania poate sa inchida spitalele", a spus deputatul PSD.

Chereches sustine ca o tara care are un angajat privat la doi de stat nu este o tara care merge intr-o directie buna.

"Mediul privat trebuie incurajat sa produca locuri de munca, iar bugetul pe 2010 ne arata ca vom avea peste sase sute de mii de someri, dar ma tem ca numarul lor va fi mai mare.

Romania este o consecinta a lucrurilor nerezolvate in ultimii 20 de ani, nu am generat o politica coerenta si constructiva pentru mediul rural, i-am lasat pe agricultori si tarani de izbeliste si i-am folosit ca si masa de manevra, cand am avut nevoie de voturile lor si in rest, de multe ori, i-am uitat. Ca partid de opozitie, PSD va amenda orice fel de lipsa de atentie acordata de actualul guvern Agriculturii", a mai precizat acesta.

In PSD trebuie sa facem reforma

Deputatul sustine ca in PSD se pot face multe restructurari in urmatoarea perioada.

"PSD va intra intr-o zona de normalitate in acest an si cred ca ne putem consolida ca partid, putem sa ne regandim structura, dar cel mai important e sa ne regandim mesajele pe care le lansam oamenilor.

Nu toti din colegii mei imi sunt simpatici. Chiar daca Vanghelie are voturi asta nu inseamna ca trebuie sa apara in fiecare zi la televizor. Cred ca in acest an PSD isi va regandi politica de cadre si modul in care oamenii din partid ajung sa detina functii importante", a mai declarat Chereches.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Catalin Chereches PSD buget, #vota buget accepta amendamente , #deputati