Catalin Chereches: Pornesc pe un drum nou, alaturi de oameni seriosi, verticali

Joi, 25 Februarie 2010, ora 21:26
1967 citiri
Catalin Chereches: Pornesc pe un drum nou, alaturi de oameni seriosi, verticali

Deputatul independent, Catalin Chereches, care a demisionat miercuri din PSD, a declarat joi ca este convins ca alaturi de Cristian Diaconescu, de Gabriel Oprea, si de ceilalti colegi, vor construi o structura politica viabila, moderna, functionala, in noul partid care e va infiinta in curand.

"Dupa 7 ani de politica in cadrul Partidului Social Democrat, timp in care am pus suflet in toate actiunile si demersurile pentru promovarea ideilor si principiilor social-democrate, dupa multe reflectii si dupa ceea ce s-a intamplat la Congresul extraordinar al PSD, m-am decis sa pornesc pe un drum nou. Alaturarea mea la grupul parlamentarilor independenti n-a fost o decizie usoara", a declarat deputatul independent de Maramures prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com.

Catalin Chereches recunoaste ca l-a sustinut pe Mircea Geoana si ca a incercat sa-l convinga pe Cristian Diaconescu sa renunte la candidatura, in favoarea fostului lider al PSD.

"Traim in secolul XXI si nu in epoca inchizitiei, iar cand aceasta inchizitie e practicata chiar de colegi de partid e si mai trist. Suntem o tara europeana si cred ca putem sa spunem ce gandim, fara teama de a fi judecati si interpretati in fel si chip. Pentru mine e foarte important sa-ti tii cuvantul dat, un cod suprem al onoarei si demnitatii. Am crezut si cred in principiile social-democrate. Dar ca tanar politician imi doresc o altfel de politica", mai spune fostul social democrat.

Catalin Chereches sustine ca congresul extraordinar al PSD a fost oglinda fidela in care PSD s-a vazut asa cum este.

"Nici nu e de mirare ca in organizatiile PSD si, mai ales, in rindul simpatizantilor partidului din Transilvania s-a instaurat deruta, care a condus, pina la urma, la o indepartare de PSD a multor alegatori, speriati de modul in care se face politica in acest partid. S-a vazut cum din cei 15 vicepresedinti alesi de Congres, nici unul nu trece de Brasov", mai declara acesta.

Chereches crede ca o social-democratie moderna poate sa scoata Romania din criza economica, "iar pentru asta este nevoie de actiune, de comunicare, de apropierea de cetatean si de nevoile lui, de o altfel de abordare a problemelor cu care se confrunta Romania, de o strategie care sa tina seama de realitatile romanesti".

"Acestea toate vor sta la baza noului partid de centru-stanga - Uniunea Nationala Romana -, la a carui creare si eu voi pune umarul. Cred in munca in echipa si sunt convins ca alaturi de Cristian Diaconescu, de Gabriel Oprea, de ceilalti colegi, vom construi o structura politica viabila, moderna, functionala. Un partid care sa nu uite de sentimental national si de valorile si traditiile romanesti. Un partid care sa aiba lideri puternici, onesti si devotati oamenilor.

Care sa aiba la baza principiile esentiale ale social-democratiei europene: dreptate, justitie sociala, libertate, egalitate de sanse, solidaritate sociala, responsabilizarea cetateanului si participare civica. Este realitatea de la care pornim pe un drum nou, pentru un demers politic coerent, pragmatic, consistent. Pornesc pe un drum nou, alaturi de oameni seriosi, verticali, morali si buni romani. Doamne ajuta", mai scrie Chereches.

Citeste si:
Un nou partid a fost lansat în România. Ce schimbări vor să facă noii lideri ai formațiunii VIDEO
Un nou partid a fost lansat în România. Ce schimbări vor să facă noii lideri ai formațiunii VIDEO
Un nou partid a fost lansat luni, 6 decembrie, pe scena politică din România. Este vorba despre Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor, partid care a fost înregistrat la Tribunalul...
Orban, despre noul partid pe care-l va înființa: "Nu cred că poate exista un alt partener în afara USR". Cu cine va stabili numele formațiunii
Orban, despre noul partid pe care-l va înființa: "Nu cred că poate exista un alt partener în afara USR". Cu cine va stabili numele formațiunii
Fostul lider al liberalilor Ludovic Orban a afirmat sâmbătă, 20 noiembrie, că numele noului partid pe care intenţionează să îl înfiinţeze va fi stabilit împreună cu oamenii din...