Deputat PSD, atac la poporul german: A cautionat fascismul

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 12:32
4470 citiri
Deputat PSD, atac la poporul german: A cautionat fascismul
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Bogdan Diaconu este foarte deranjat ca postul german de radio Deutsche Welle a reprosat parlamentarilor USL ca au respins infiintarea unui Muzeu al Comunismului la Bucuresti.

"Poporul roman nu a cautionat comunismul, asa cum au facut alte popoare cu fascismul", le transmite Diaconu germanilor.

"Noul motiv de suparare al Deutsche Welle pe USL este ca nu se face un muzeu al comunismului in Bucuresti. Avem in Capitala destule amintiri ale comunismului in cladiri, demolari si ruine ca sa nu mai fie nevoie de un muzeu. (...) Deutsche Welle face de altfel apel la vinovatia colectiva a romanilor pentru comunism.

Spre deosebire de fascismul altora, noua comunismul ne-a fost bagat cu forta pe gat. Cand nu am mai fost obligati, am scapat de el", scrie Bogdan Diaconu pe blog.

PSD si PNL au respins infiintarea Muzeului Comunismului

Deputatul PSD a tinut sa dea si o lectie de istorie postului de radio german.

"Deutsche Welle ar trebui sa se uite in propria ograda, unde fascismul a ajuns la putere prin vot popular. E o mare diferenta. Asa ca as face apel la bunul simt impus de adevarul istoric. Poporul roman nu a cautionat comunismul, asa cum au facut alte popoare cu fascismul", a concluzionat aluziv deputatul PSD.

Deputat PSD: De cand este Germania etalonul democratiei in Europa?

Bogdan Diaconu nu este la primul atac la adresa Germaniei. La inceputul lunii martie, cand Germania a anuntat ca se opune aderarii Romaniei la Schengen, deputatul PSD se intreba retoric "de cand este Germania etalonul democratiei in Europa?"

"Drepturile omului au fost impuse de Franta. Renasterea, de Italia. Premiul Nobel este apanajul Suediei. De cand este Germania etalonul democratiei in Europa si cea care decide daca meritam sau nu in Schengen?

Si ce ar trebui sa facem ca sa o impacam pe Merkel, sa ne inchinam la Basescu? Poate Germania sa ne acuze de orice, Romania nu se va mai intoarce in epoca Basescu pentru nimeni si pentru nimic. Iar daca Germania face in acest fel presiuni pentru niste privatizari strategice, atunci totul este cu atat mai jalnic si mai rusinos...", spunea atunci Bogdan Diaconu.

Diaconu este prim-vicepresedinte al PSD sector 4.

O.A.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...