Deputat PSD trimis in judecata, exclus din partid

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 23:22
5262 citiri
Deputat PSD trimis in judecata, exclus din partid
Foto: Ziare.com

Deputatul Eduard Martin si viceprimarul municipiului Constanta Gabi Stan au fost exclusi, luni, din PSD, dupa ce, saptamana trecuta, au fost trimisi in judecata, alaturi de fostul primar Radu Mazare, in dosarul privind contractul incheiat de primarie cu firma de salubrizare Polaris M Holding SRL.

"Biroul Permanent Judetean intrunit in sedinta ordinara a luat act de aprobarea in cadrul Comitetului Executiv National, din 9 decembrie, a Codului de etica si conduita pentru membrii PSD. Biroul Permanent Judetean a hotarat excluderea din partid a domnilor Stan Gabriel si Martin Eduard", se arata intr-un comunicat al organizatiei judetene a PSD Constanta.

Saptamana trecuta, fostul primar al Constantei Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA pentru ca ar fi primit opt milioane de euro si peste opt milioane de lei de la reprezentantii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente si pentru inlesnirea castigarii unei licitatii sau incheierea unor contracte.

Radu Mazare si un deputat PSD, trimisi in judecata de DNA

Alaturi de fostul edil al Constantei, au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, deputatul PSD Eduard Martin, asociat al SC Polaris M Holding S.R.L, si mai multi functionari din Primaria Constanta, precum si omul de afaceri Sorin Strutinsky.

In acelasi dosar vor mai fi judecati Gabriel Stan, viceprimar al municipiului Constanta, Tudorita Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalap si Sorina Laura Oprea, functionari in cadrul Primariei Constanta, la data faptelor.

Potrivit unui comunicat DNA, in perioada 2006 - 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat suma totala de peste 2.000.000 euro si a primit circa 1.000.000 euro si 2.472.303,8 lei de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

De asemenea, in perioada 2008-2014, Radu Mazare, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, a primit de la S.C. Polaris M Holding S.R.L., al carei asociat si administrator in fapt era Eduard Martin, peste sapte milioane de euro, pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.

Potrivit DNA, in anul 2008, intre S.C. Polaris M Holding S.R.L si Primaria Constanta a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani si un act aditional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorata nejustificat cu zece milioane de lei.

Totodata, in perioada noiembrie 2006 - 2013, Radu Mazare, in calitate de primar al municipiului Constanta, a participat la incheierea a 12 contracte intre Primarie si o societate controlata de el si de Sorin Strutinsky, in valoare totala de peste sase milioane lei.

Tot saptamana trecuta, unchiul deputatului Eduard Martin, Dumitru Martin, actionar al Polaris Constanta, a fost arestat de FBI si acuzat de mituirea unui ofiter din cadrul Fortelor Aeriene (US Air Force) pentru obtinerea unui contract in valoare de 10,35 milioane dolari la baza Kogalniceanu.

Potrivit Sacramento Bee online, Dumitru Martin, actionar la Polaris Constanta alaturi de deputatul PSD Eduard Martin, a fost arestat de FBI in 1 decembrie, pe Aeroportul International din San Francisco, unde ajunsese de la New York. El fusese invitat la o intalnire la San Francisco de catre agenti sub acoperire, care s-au prezentat drept mijlocitori in acest aranjament in vederea darii/luarii de mita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#deputat PSD exclus partid, #Eduard Martin exclus PSD, #Eduard Martin trimis judecata , #deputati
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5