Deputatii PSD au boicotat doua articole din proiectul Legii educatiei

Vineri, 07 Mai 2010, ora 16:57
1273 citiri
Deputatii PSD au boicotat doua articole din proiectul Legii educatiei

Deputatii PSD din Comisia de invatamant au parasit lucarile Comisiei pentru cateva minute dupa discutii in contradictoriu cu reprezentantii PD-L si cei ai Guvernului pe marginea a doua articole din proiectul Legii educatiei referitoare la titlularizarea profesorilor in scoala.

"Noi am propus un articol care este subsidiar principalului - pentru ca la capitolul Statutul cadrelor didactice se vorbeste de aceasta problema - sa il discutam impreuna acolo. Intai sa transam daca titularizarea ramane nationala cum este acum sau, asa cum propune ministerul, pe post.

Domniile lor nu au vrut sa faca aceasta discutie atunci si au vrut neaparat sa o facem acum, ceea ce ar insemna ca noi, cu o problema colaterala, sa transam principalul. Noi nu suntem de acord cu acest lucru, pentru ca e o problema fundamentala aceasta a titularizarii, este singurul drept care mai ramane profesorilor, ei sunt cei mai prost platiti, le iei si acest drept de a mai avea o oarecare stabilitate in functie...", a explicat presedintele Comisiei de invatamant motivul retragerii PSD de la dezbaterile pe marginea proiectului Legii educatiei, social-democratul Cristian Dumitrescu.

"Ne reintoarcem dupa ce aceste doua articole vor fi dezbatute. Nu putem sa participam la o astfel de decizie atat de importanta bagata pe sub pres, nu prin discutarea problemei in sine ci prin discutarea unui aspect colateral", a precizat Dumitrescu.

La randul sau, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a explicat ca articolul 79, cel care a suscitat discutii aprinse in Comisie, creeaza premizele eliminarii titularizarii din sistemul de invatamant. "Nu facem o lege impotriva profesorilor, facem o lege - prin eliminarea titularizarii - impotriva cresterii calitatii in sistemul de invatamant", a spus Andronescu.

Social-democratii au parasit sala cateva minute, timp in care restul membrilor Comisiei au adoptat articolele 79 si 80, cele privind titularizarea in unitatea de invatamant.

Discutia contradictorie din Comisie a fost deschisa de catre deputatul PD-L Catalin Croitoru. El a ridicat problema situatiei profesorilor care sunt nevoiti sa paraseasca unitatea de invatamant unde au fost titularizati.

Fostul ministru liberal Cristian Adomnitiei a aratat la randul sau ca articolul privind titularizarea dascalilor in unitatile de invatamant trebuie completat, astfel ca profesorii care sunt nevoiti sa paraseasca o unitate de invatamant sa fie indrumati spre alte scoli unde exista deficit de personal, sa fie pastrati in sistem.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#noua lege educatie, #Comisie invatamant , #deputati