Deputatul Gabriel Tita Nicolescu, exclus din PSD pentru ca nu a votat motiunea

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 21:36
2683 citiri
Deputatul Gabriel Tita Nicolescu, exclus din PSD pentru ca nu a votat motiunea
Foto: cdep.ro

Presedintele PSD Brasov, Constantin Nita, a anuntat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca deputatul Gabriel Tita Nicolescu, fostul viceprimar al Brasovului Ioan Ionita si fostul consilier local Gheorghe Atomei vor fi exclusi din partid.

Atomei si Ionita vor fi eliminati de organizatia municipala deoarece fac parte dintre sustinatorii candidaturii lui Sorin Oprescu la presedintia Romaniei, in timp ce deputatul Tita va fi exclus pentru ca nu a participat la votarea motiunii de cenzura care a condus la caderea Guvernului Boc.

"Parlamentarul va fi exclus pentru faptul ca nu a participat la sedinta camerelor reunite ale Parlamentului in care s-a supus la vot motiunea de cenzura. Desi discutasem cu o zi inainte de scrutin si primisem asigurari din partea lui ca va fi prezent, in ziua votarii, acesta nu s-a prezentat la lucrari, ba mai mult, si-a inchis telefoanele mobile si a refuzat sa dea vreo lamurire, in schimb a iesit public la o televiziune si a spus ca nu e de acord cu motiunea.

Pierderea pentru partid nu este mare, pentru ca activitatea deputatului a fost zero atat in plenul Parlamentului, cat si in Comisia Juridica, din care facea parte. Cine greseste in partid, n-am nicio jena sa-l rad", a declarat Constantin Nita.

Deputatul Tita a precizat ca, in opinia sa, Guvernul nu trebuia demis acum, ci dupa alegeri si a spus ca, dupa ce va fi exclus din PSD, va ramane deputat independent, pentru ca este nemultumit de toate partidele. "Eu consider ca la momentul acesta nu trebuia demis Guvernul, ci trebuia sa asteptam pana dupa alegeri, sa vedem care este decizia cetatenilor. N-au decat sa ma excluda si ma supun deciziei partidului", a spus Tita.

In ceea ce-i priveste pe ceilalti doi membri de partid care urmeaza a fi exclusi, presedintele PSD Brasov spune ca "vor fi eliberati de obligatiile de partid". "In loc sa vina sa puna umarul aici, ei au ales o alta directie. Sunt oameni care si-au facut un statut cu ajutorul PSD, iar acum dau cu piciorul la tot. Daca vor sa faca politica pentru candidati din afara partidului, sunt liberi sa o faca, dar nu ca membri PSD", a declarat Nita.

Acesta a precizat ca, cel putin in cazul lui Gheorghe Atomei, este vorba de unul dintre cei mai vechi membri ai PSD si ca ii pare rau ca trebuie sa propuna excluderea acestuia din partid.

Atomei si Ionita l-au insotit vineri pe Sorin Oprescu in cadrul vizitei facuta la Brasov si nu au putut fi contactati pentru a-si exprima un punct de vedere cu privire la excluderea lor din partid.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...