Deputatul PSD acuzat ca promoveaza interesele Moscovei in Parlament ameninta cu instanta

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 15:31
4585 citiri
Deputatul PSD acuzat ca promoveaza interesele Moscovei in Parlament ameninta cu instanta

Deputatul PSD Iulian Iancu, acuzat de fostul ministru al Energiei, Razvan Nicolescu, ca face jocurile rusilor de la Gazprom in Parlamentul Romaniei, il ameninta cu instanta si are o explicatie pentru interventiile fostului demnitar impotriva sa.

"In primul rand, constat ca domnia sa a aflat ca va fi audiat de Comisia parlamentara de ancheta privind activitatea ANRE si s-a lansat intr-un atac la adresa mea in speranta ca voi fi impresionat sau speriat.

Daca il linisteste, il anunt ca nu va fi singur pentru ca din partea companiei OMV Petrom vor fi invitati si alti inalti responsabili si angajati care pot da informatii lamuritoare despre urmatoarele: discriminarea producatorilor de energie electrica, manipularea pietei, cresterea artificiala a pretului, vulnerabilizarea sigurantei sistemului energetic national", scrie pe Facebook Iulian Iancu.

Deputatul adauga ca, tot in fata comisiei de ancheta ANRE, Razvan Nicolescu va putea da toate explicatiile necesare, inclusiv pe cele legate de Gazprom. "Insa daca nu o va putea face, va trebui sa o faca la Parchetul General", ameninta Iancu.

In finalul postarii, deputatul PSD sustine ca, pana la finalizarea anchetei, nu va mai face comentarii "legate de calomnii si atac la persoana".

"Insa ii atentionez pe toti cei care se grabesc sa intre in acest joc al calomniei si denigrarii la adresa mea ca vor trebui sa-si sustina argumentele si in fata instantei", conchide Iancu.

De la ce a pornit scandalul

Razvan Nicolescu considera ca rusii de la Gazprom sunt marii castigatori ai modificarilor la Legea energiei electrice si gazelor propuse de Iulian Iancu.

"Incepem sa ne umplem de ridicol la Bruxelles pe niste teme care chiar nu sunt importante pentru Romania. Cei de la Bruxelles au inteles foarte bine ca marele castigator al acestor modificari sunt cei de la Gazprom. Acesta este principalul motiv pentru care se opun!", scria tot pe Facebook Razvan Nicolescu.

In postarea sa, fostul ministru se refera la o recenta scrisoare trimisa oficialilor romani de catre comisarul european Miguel Canete, in care acesta avertiza ca amendamentele la OUG 64/2017 aprobate recent de Comisia pentru Industrii din Camera Deputatilor, la propunerea lui Iulian Iancu, ar putea incalca libertatile fundamentale prevazute in Tratatul Uniunii Europene, ca si principiile pietei libere de energie.

Potrivit amendamentelor lui Iulian Iancu, OPCOM, companie de stat, ar urma sa detina monopolul operarii pietelor centralizate de gaze naturale, iar producatorii vor fi obligati sa tranzactioneze, de la 1 ianuarie 2018, 70% din productie, procent majorat anual de Guvern "pana la atingerea cotei de 100%".

B.B.

Citeste si:
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
Președintele AUR George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24 însă a fost oprit de către paznicii postului. Conform unor imagini publicate chiar...
Premierul Republicii Portugheze Antonio Costa efectuează o vizită de lucru în România. Acesta are întrevederi cu Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis
Premierul Republicii Portugheze Antonio Costa efectuează o vizită de lucru în România. Acesta are întrevederi cu Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis
Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează joi, 19 mai, o vizită de lucru în România, în cadrul căreia se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă,iar mai apoi va fi...