Dispute PSD-UNPR in Parlament: "Se incearca o miscare incorecta, mai bine ne spuneti ca nu mai vreti sa existam!"

Sambata, 19 Martie 2016, ora 11:57
3064 citiri
Dispute PSD-UNPR in Parlament: "Se incearca o miscare incorecta, mai bine ne spuneti ca nu mai vreti sa existam!"

UNPR a solicitat, saptamana trecuta, modificari in Comisiile din Camera Deputatilor, dupa plecarea unor parlamentari din partid, discutiile fiind amanate de conducerea forului, motiv pentru care liderul grupului, Ion Raducanu, a acuzat PSD de "miscari incorecte" si ca ar vrea desfiintarea UNPR.

Solicitarea UNPR, depusa la Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, viza inlocuirea unor membri din Comisiile permanente, avand in vedere valul de plecari din partid, potrivit stenogramei sedintei, informeaza News.ro.

Disputa a pornit dupa o neintelegere intre membrii Biroului Permanent cu privire la obiectul solicitarii UNPR, care a fost la un pas de a fi respinsa.

"Cine conducea aceasta comisie (de invatamant - n.red.) a trecut la PSD. Cum sa ramana presedintele comisiei, daca comisia, prin intelegerea grupurilor, este... (...) Daca a fost o gandire a PSD-ului dinainte sa dea lovitura asta, pai, nu are rost sa ramanem grup, mai bine ne desfiintam si plecam acasa", i-a transmis liderul deputatilor UNPR, Ion Raducanu, presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD).

PSD si-a stabilit lista de candidati la Capitala - Dragnea si Tariceanu nu s-au inteles, PSD si ALDE merg separat

Valeriu Zgonea i-a explicat acestuia ca nu a formulat corect solicitarea, Ion Raducanu raspunzand contrariat: "Nu mi se pare normal. Se incearca din nou o miscare a PSD incorecta fata de UNPR".

Firea, sustinuta de UNPR pentru Bucuresti. Progresistii au candidatii lor in 3 sectoare

Dupa propunerea lui Valeriu Zgonea de a amana discutiile, pentru ca liderii grupurilor parlamentare sa cada de acord asupra acestor solicitari, Raducanu a explicat ca nu poate accepta o asemenea hotarare.

"Domnule presedinte, nu va suparati, suntem dupa o luna si jumatate de cand am format grupul, nici astazi nu am oameni. Si propunerea se mai plimba inca o saptamana sau inca doua saptamani si nu am oamenii. Eu am scris foarte bine, dupa regulament. (...) Eu cred ca am scris foarte bine si nu cred ca ma mai puteti plimba si luna asta, pana la 1 aprilie, cu problema grupului. Mai bine spuneti ca nu mai vreti sa existam!", a spus liderul grupului UNPR din Camera Deputatilor, potrivit stenogramelor sedintei Biroului Permanent.

In ciuda protestelor UNPR, un singur punct al solicitarii formatiunii a fost aprobat, urmand ca discutiile asupra restului modificarilor solicitate de grup sa fie discutate abia saptamana viitoare.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....