PD-L cere sprijinul partidelor pentru motiune (VIDEO)

Marti, 26 Februarie 2008, ora 13:39
742 citiri
PD-L cere sprijinul partidelor pentru motiune (VIDEO)

Textul motiunii de cenzura initiata de PD-L a fost prezentat, marti, de Cristian Radulescu, liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor, ocazie cu care i-a acuzat pe social-democrati de inconsecventa politica.

"PSD da dovada de inconsecventa politica, prin refuzul de a se asocia acestui demers", a declarat Radulescu.

El a precizat ca, pana in prezent, motiunea a fost semnata de 100 de membri ai PD-L, urmand ca textul ei sa fie trimis tuturor grupurilor parlamentare de la care asteapta sugestii si sustineri.

"Vom avea discutii cu conducerile grupurilor parlamentare. Mizam pe ceilalti parlamentari de buna-credinta, procupati de situatia cetatenilor", a spus Radulescu referindu-se la refuzul social-democratilor si al peremistilor de a vota motiunea.

"Aceasta motiune de cenzura reprezinta o premiera pentru ca este o motiune de sanctionare constitutionala a faptului ca Guvernul nu intelege sa respecte Parlamentul. Motiunea nu e un moft al PD-L", a mai afirmat Radulescu.

Liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor a mentionat ca motiunea este si o initiere a procedurilor pentru retragerea increderii in Cabinetul Tariceanu si un gest de respect pentru cetatenii Romaniei si pentru Parlament.

Motiunea membrilor PD-L este o urmare a faptului ca premierul nu a luat in seama, pana acum, nici una dintre motiunile adoptate de Parlament (motiunea pe taxa auto, pe justitie si pe agricultura).

"Guvernul recidiveaza in a nu aplica hotararile Curtii Constitutionale, care a aratat ca sanctiunea pentru un astfel de comportament al Executivului este politica", a mai aratat Radulescu.

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a precizat ca partidul sau nu considera necesara o motiune de cenzura cu subiectul taxei auto, in conditiile in care o motiune simpla a PD-L a fost adoptata de Camera Deputatilor saptamana trecuta.

Totodata, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ca parlamentarii partidului sau nu vor semna motiunea de cenzura initiata de PD-L, pe care o considera doar un demers menit sa aduca puncte electorale.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Radulescu, #PSD, #inconsecventa, #politica, #PDL, #motiune , #deputati