Protestatarul care l-a bruscat pe Bacalbasa, dus la politie. Parlamentarul PSD spune ca a fost victima terorismului

Miercuri, 20 Iunie 2018, ora 18:38
8684 citiri
Protestatarul care l-a bruscat pe Bacalbasa, dus la politie. Parlamentarul PSD spune ca a fost victima terorismului
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Un moment tentionant a avut loc miercuri la Parlament cand, la iesire, deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a fost huiduit de protestatari, iar unul dintre ei l-a si bruscat. Jandarmeria a intervenit insa in forta si in cateva secunde Bacalbasa era inconjurat si escortat de aproximativ 10 barbati in uniforma.

In plus, Jandarmeria a anuntat ca protestatarul a fost dus la Politie, "pentru a fi luate masurile legale".

"Referitor la incidentul din Parcul Izvor, unde un grup de persoane a agresat o alta persoana verbal si fizic, precizam faptul ca persoana care a agresat fizic si care a incercat sa paraseasca ulterior zona a fost identificata si dusa la sectia de politie pentru a fi luate masurile legale. Jandarmeria nu va tolera acte sau gesturi care pun in pericol siguranta persoanelor sau care tulbura ordinea publica.

De asemenea, cu privire la atributiile jandarmilor care executa paza Palatului Parlamentului precizam ca, in conformitate cu HG 1486 din 2005, anexa 1, jandarmii au obligatia de a supraveghea intrarile situate pe perimetrul exterior si asigurarea ordinii si linistii publice in spatiul dintre perimetrul exterior si cladirea Palatului. Pentru zonele care nu sunt in competenta directa a Jandarmeriei Romane, institutia noastra poate interveni doar la solicitare", a transmis Jandarmeria Bucuresti, potrivit News.ro.

Bacalbasa vorbeste de terorism: Erau unii ca maimutele

Odata ajuns la adapost, deputatul PSD a intrat in direct la Antena3 sa comenteze incidentul.

"Este o forma soft de terorism urban organizata de profesionisti. Jandarmeria si-a facut datoria si ii multumesc. Ei au incasat brutalitatile, eu am fost la mijloc. M-au scuipat de vreo doua ori.

Azi, pe holurile Parlamentului, erau unii ca maimutele. Cum au intrat? SPP nu a intervenit! SPP e un element al statului paralel, din punctul meu de vedere. E bine ca aceste lucruri sa fie investigate. Am fost injurat. Nu am patit nimic", a spus Nicolae Bacalbasa la Antena3.

Protestul de la Parlament

Cateva zeci de persoane protesteaza in fata Parlamentului fata de modificarea Codurilor penale. Protestul a inceput inca din timpul prezentei premierului Viorica Dancila in plenul Parlamentului, la ora 13:00.

Cativa tineri au afisat bannere si au scandat lozinci impotriva lui Liviu Dragnea, a Guvernului si a parlamentarilor care au votat, luni, modificarile la Codul de Procedura Penala.

Iata aici intregul film al evenimentelor: Dancila a citit un discurs de aproape o ora in Parlament. Pe hol, protestatarii scandau: "Cuib de hoti si de mafioti!","DNA sa vina sa va ia!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Bacalbasa bruscat protestatar, #protest Parlament Cod Penal Jandarmi , #deputati