PSD acuza Guvernul ca imparte banii primariilor "portocalii"

Vineri, 06 Mai 2011, ora 00:34
1210 citiri
PSD acuza Guvernul ca imparte banii primariilor "portocalii"

Deputatul PSD Valeriu Zgonea a realizat o analiza detaliata care arata ca numai in ultimii 2 ani primarii PD-L au primit mai multi bani decat cei ai PSD si PNL la un loc, drept urmare acuza Guvernul ca a folosit Programul de dezvoltare a infrastructurii rurale pentru a imparti fonduri publice in mod discretionar catre localitatile conduse de edili democrat liberali.

Deputatul PSD anunta ca datele care au stat la baza analizei au fost luate din Monitorul Oficial pentru ca reprezentantii Guvernului nu au reusit sa raspunda solicitarilor pe care le-a trimis, se arata intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

In ultimii 2 ani, localitatile conduse de primari PD-L au primit de la Guvernul Boc peste 330 milioane de lei, in vreme ce primarii PSD au primit mai putin de 176 milioane.

Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a explicat ca partidul de guvernamant a primit de doua ori mai multi bani in conditiile in care PSD are cu 20% mai multe primarii, primarii PSD au depus cu 20% mai multe proiecte, iar proiectele lor au intrunit in general punctaje mai mari decat cele depuse de reprezentantii PD-L.

"Peste 1,2 milioane de oameni traiesc in localitati care nu au mai primit niciun ban pentru apa si canalizare in ultimii 2 ani de zile. Felul in care au fost impartiti banii nu are nimic de-a face nici cu nevoile comunitatilor, nici cu asteptarile oamenilor. Banii au fost dati numai acolo unde sunt vontanti PD-L sau UDMR.

Anul acesta, Covasna a primit 12 milioane de lei, iar Constanta nici macar 6 milioane. Constanta are aproape de 3 ori mai multi locuitori decat Covasna, dar pentru ca presedintele Consiliului Judetean este de la PSD, judetul a primit de doua ori mai putin bani. Este inacceptabil", mentioneaza Valeriu Zgonea.

Vicepresedintele PSD sustine ca, din cele peste 8,6 miliarde de lei de care romanii ar trebui sa beneficieze, au fost cheltuiti pana in prezent aproximativ 3,5 miliarde de lei.

"Avem sute de santiere nefinalizate in toata tara, santiere care genereaza cheltuieli suplimentare de la bugetele locale pentru conservarea lucrarilor, ceea ce duce la blocarea financiara a primariilor pentru facturi neachitate. Adica, in loc sa ajute, Guvernul face mai mult rau, pentru ca le-a interzis primariilor sa mai initieze alte proiecte de investitii pana la finalizarea celor incepute, proiecte incepute pentru care acelasi Guvern refuza sa le aloce finantare. Este o bataie de joc, iar cei care sufera sunt oamenii", sustine Zgonea.

PSD cere Guvernului Boc sa opreasca alocarea fondurilor bugetare pe criterii politice si sa prezinte public, in cel mai scurt timp posibil, un raport de impact pentru Programul de dezvoltare a infrastructurii rurale in care sa spuna cate proiecte au fost realizate si cate familii beneficiaza in mod real de pe urma acestor investitii.

I.U.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...