PSD face azi CEx pentru plecarile din partid si revolutia din Parlament

Luni, 10 Decembrie 2018, ora 07:14
3031 citiri
PSD face azi CEx pentru plecarile din partid si revolutia din Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Comitetul Executiv National al PSD se reuneste, luni, de la ora 14:00, la Palatul Parlamentului.

Social-democratii ar urma sa discute situatia organizatiilor din care au plecat parlamentari, sefi de filiale, cum este cazul organizatiilor de la Brasov si Caras Severin, dar si agenda actiunilor din perioada urmatoare, vizand dezbaterea proiectului de buget pe anul viitor care urmeaza sa vina la Parlament si motiunea de cenzura pe care Opozitia intentioneaza sa o depuna.

"Trebuie sa vedem ce se intampla in organizatiile in care au plecat cativa colegi, cum e Brasovul, cum e Caras, deci discutam chestiuni organizatorice, dar si chestiuni care vizeaza activitatea urmatoare: agenda, program, motiunea de cenzura, buget", a precizat duminica, pentru Agerpres, vicepresedintele PSD Florin Iordache.

Joi, premierul Viorica Dancila a precizat ca va prezenta rezultatele prezentei Guvernului la Bruxelles.

"Hotararile se iau in acest for si este important ca in acest for sa luam anumite hotarari. Stiti foarte bine suntem un Guvern politic, trebuie sa le spun si celor din CEx care au fost rezultatele prezentei noastre la Bruxelles, la intalnirea cu Colegiul Comisarilor. Acelasi lucru l-am prezentat si domnului presedinte Liviu Dragnea si acelasi lucru vrem sa-l prezentam si in fata Comitetului Executiv.

Asa este normal - sa facem un raport al activitatii noastre si al modului in care este pregatit Guvernul pentru preluarea Presedintiei, dar si al faptului ca acolo s-a vazut cu adevarat cine are dreptate.

Toti au remarcat ca suntem bine pregatiti, iar Guvernul Romaniei este printre guvernele care intra in aceasta Presedintie rotativa cel mai bine pregatit", a spus atunci Dancila, dupa o intalnire cu Dragnea.

Ea a sustinut ca pe ordinea de zi a CEx nu se afla o discutie pe amnistie si gratiere.

Sedinta CEx al PSD are loc in contextul in care Guvernul a sesizat la Curtea Constitutionala ca presedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor ministri la Transporturi (Mircea Draghici) si Dezvoltare Regionala (Lia Olguta Vasilescu).

In replica, Klaus Iohannis a declarat ca sesizarea pe care Guvernul a facut-o la Curtea Constitutionala nu are cum sa rezolve problema, care este una de natura politica, nu constitutionala si a anuntat ca asteapta decizia CCR, dupa care va actiona constitutional.

Sedinta CEx are loc si in contextul motiunii de cenzura pregatite de Opozitiei, precum si a situatiei create la Camera Deputatilor in urma demersului PNL de a-i revoca din functii pe presedintele Camerei Liviu Dragnea si vicepresedintele Florin Iordache.

In 3 decembrie, deputatii Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spanu si Ion Mocioalca au anuntat ca au demisionat din PSD si s-au alaturat Pro Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#sedinta CEx PSD 10 decembrie, #Cex PSD 10 decembrie , #deputati