PSD: FMI a propus Guvernului 22 de masuri alternative la reducerea salariilor

Joi, 13 Mai 2010, ora 16:07
3372 citiri
PSD: FMI a propus Guvernului 22 de masuri alternative la reducerea salariilor

Seful departamentului de energie al PSD, deputatul Iulian Iancu, a declarat joi ca delegatia FMI a transmis social-democratilor ca nu are incredere in Guvern si in masurile propuse de acesta si ca Executivului i s-au propus 22 de masuri alternative la scaderea pensiilor si a salariilor.

Astfel, Iancu a precizat ca in intalnirea pe care PSD a avut-o cu delegatia FMI, duminica, reprezentantii Fondului le-au spus ca nu au incredere in Guvern si in masurile enuntate de acesta, considerand ca nu pot fi implementate pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit lui Iancu, neincrederea FMI "pleaca de la falsitatea informatiilor si datelor pe care le-au prezentat in decursul timpului" guvernantii.

"In consecinta, au fost discutate 22 de optiuni pe care le-au avut in vedere, sugerandu-i Guvernului sa ia acele masuri care pot fi implementate imediat, avand si un termen, 31 iunie (...) FMI isi exprima rezerve in aceasta masura pe care a asumat-o Guvernul, atragandu-le atentia ca este o masura care induce implicatii foarte periculoase din punct de vedere al riscului social si economic. Cu toate acestea, guvernantii, dar si presedintele, si-au asumat aceasta masura, in extremis, in fata evidentei cresterii evaziunii, infractionalitatii si a coruptiei", a spus Iancu.

Social-democratul a mai afirmat ca solutia pentru cresterea veniturilor este controlarea evaziunii fiscale si "decuplarea" clientelei politice de la resursele publice, precum si scaderea preturilor la utilitati cu acelasi procent cu care vor scadea veniturilor, respectiv 25%. "Romania produce si in acest an mai multe gaze decat consuma, deci nu este nevoie de importuri", a spus Iancu, adaugand ca aceasta este situatia si in cazul energiei electrice.

"La iarna, poporul va avea de ales intre a a muri de frig si a muri de foame", a mai spus deputatul PSD.

Iancu a avertizat ca, din discutiile avute cu Fondul, a reiesit faptul ca exista un scenariu potriv caruia, daca masurile propuse de Guvern nu vor functiona, se va ajunge atat la scaderea pensiilor si a salariilor, cat si la cresterea taxelor, solicitand in numele PSD demisia Guvernului.

"In aceste conditii, noi solicitam in mod expres (...) demiterea imediata a Executivului si decuplarea clientelei politicei si clasei privilegiate de la banul public", a conchis social-democratul.

Citeste si:
Efectele închiderii școlilor în pandemie asupra veniturilor viitoare ale elevilor afectați. Avertismentul FMI
Efectele închiderii școlilor în pandemie asupra veniturilor viitoare ale elevilor afectați. Avertismentul FMI
Fondul Monetar Internațional a avertizat marți, 17 mai, asupra efectelor de durată ale închiderii școlilor în timpul pandemiei, în lipsa unor măsuri care să compenseze pierderile. FMI...
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...