PSD se plange la CCR dupa demiterea lui Sassu

Marti, 30 Martie 2010, ora 16:57
1647 citiri
PSD se plange la CCR dupa demiterea lui Sassu
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a anuntat, marti, ca PSD va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu votul asupra raportului de activitate a Societatii Romane de Televiziune.

Social-democratii au apreciat ca era necesar punctul de vedere al Comisiei juridice, care sa decida daca persoanele care au fost instalate in functiile din conducerea TVR cu majoritatea calificata a parlamentarilor, pot fi schimbati cu majoritatea senatorilor si deputatilor prezenti.

Plenul Parlamentului a aprobat marti, cu 195 de voturi pentru, 78 impotriva si 3 abtineri propunerea Comisiilor de cultura pentru respingerea raportului de activitate al Societatii Romane de Televiziune si a contului de executie bugetara pe anul 2008, ceea ce implica demiterea CA al SRTv.

Discutii in plen

Discutiile din fata plenului Parlamentului de marti nu au fost lipsite de controverse. Dupa ce Alexandru Sassu a fluturat o hartie in fata parlamentarilor, in care Emil Boc ii cerea sa fie prezent saptamanal la TVR, acuzatiile de politizare a institutiei au inceput sa curga.

Alexandru Sassu, demis de la conducerea TVR

Senatorul PDL Radu F Alexandru a declarat, ca scrisoarea premierului Emil Boc, prin care ii solicita directorului TVR o emisiune, nu poate fi interpretata ca o incercare de politizare sau imixtiune in politica editoriala a TVR,ci ca i-ar da ocazia acestuia sa informeze tara intr-o perioada dificila.

La randul sau, deputatul PDL Brandusa Novac a sustinut, in plenul reunit al celor doua Camere, ca singurul lucru pe care il doreste PDL este depolizitarea TVR, solicitand PSD si PNL sa se alature acestui demers, in replica social-democratul Eugen Bejinariu a acuzat PDL ca a politizat "si circul".

PSD il apara pe Sassu

Pesedistii au sarit insa in apararea lui Sassu. Victor Socaciu a sustinut in plenul comun, la dezbaterile privind raportul SRTV, ca daca se vorbeste despre politizarea acestei institutii, ar trebui sa se discute despre departamentul de stiri, in fruntea caruia s-a aflat Rodica Culcer, care a ajuns acolo cu interventia presedintelui.

La randul sau, senatorul PNL Cristian Topescu si-a exprimat credinta ca TVR nu poate scapa de politizare atata timp cat legea nu va fi schimbata pentru ca membrii Consiliului de Administratie sa nu mai fie alesi pe baza algoritmului politic.

Cristian Topescu a afirmat ca de obicei "schimbarea sefilor e bucuria nebunilor", dar a adaugat ca, din experienta sa de indelungat colaborator al televiziunii romane, o noua conducere a TVR nu a reprezentat neaparat o schimbare reala. "Nu cred ca TVR va scapa vreodata de presiunea politica, ea a fost din '90 pana azi", a comentat senatorul PNL. El a adaugat ca acest fapt se va mentine atata timp cat nu se va schimba sistemul prin care membrii Consiliului de Administratia sunt numiti pe baza algoritmului politic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Sassu demis Parlament, #Sassu director TVR, #Alexandru Sassu demitere TVR , #deputati
Comentarii
Poza Mihaela Cartis
Mihaela Cartis
rank 5
tudor65, Curtea Constitutionala este cea mai marsava institutie a Romaniei, prima care obstructioneaza statul de drept