PSD va contesta Legea pensiilor, la CCR (Video)

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 12:27
3863 citiri
PSD va contesta Legea pensiilor, la CCR (Video)
Foto: Realitatea TV

PSD a anuntat, joi, prin vocea deputatului Ioan Cindrea, ca analizeaza posibilitatea contestarii, la Curtea Constitutionala, a Legii pensiilor, care a fost adoptata, in noaptea de miercuri spre joi, de Camera Deputatilor.

"Calculele noastre ne arata ca punctul de pensie a scazut, in acest an, cu 39 la suta fata de anul trecut. Astfel, putem asista la scaderea dramatica a puterii de cumparare a pensionarilor", a declarat Cindrea, in cadrul unei conferinte de presa.

Un alt motiv de suparare pentru social-democrati este cresterea varstei de pensionare la femei. "Cresterea varstei de pensionare la femei, la 65 de ani, este de neacceptat, avand in vedere uzura accelerata a femeii din Romania, care are si obligatii casnice. In Franta, abia acum a crescut varsta de pensionare de la 60 la 65 de ani", a explicat deputatul motivele pentru care pesedistii s-au retras de la votul asupra legii.

Legea pensiilor: Si barbatii si femeile se vor pensiona la 65 de ani

Nici prevederile legate de pensionarea anticipata sau de introducerea pensiilor ocupationale nu-i multumesc pe social-democrati.

"Pentru cinci ani de pensie anticipata, un pensionar primeste numai 55 la suta din pensia actuala. Introducerea pensiilor ocupationale nu face decat sa creasca deficitul. Vor intra in sistem 200.000 de pensionari noi care vor consuma din bugetul asigurarilor de stat", a mai spus Cindrea.

In finalul conferintei de presa, deputatul PSD a concluzionat ca "Guvernul si puterea actuala poarta toata responsabilitatea aplicarii acestei legi care va aduce prejudicii enorme pensionarilor". "La momentul acesta, specialistii nostri din departamentul juridic studiaza posibilitatea atacarii legii la Curtea Constitutionala", a mai precizat acesta.

Discutiile asupra legii au fost marcate de controverse intre reprezentantii Puterii si cei ai Opozitiei, un moment semnificativ fiind cel in care deputatii s-au pronuntat asupra varstei standard de pensionare. Discutiile pe tema punctului de pensie au generat de asemenea dezbateri aprinse.

PSD a parasit sala inaintea votului, cerand majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut lunar. Deputatii PNL, la randul lor, au parasit sala, dupa votul asupra articolului referitor la punctul de pensie.

Quarterly Report - Editia 4

Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul va aproba joi, prin ordonanţă de urgenţă, Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale. "Beneficiarii programului sunt unităţile...
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana...
#Legea pensiilor Curtea Constitutionala , #deputati
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
I
I.E.Feher
rank 1
Cand termina psd cu analizarea posibilitatii ne spuneti si noua, pana atunci nici macar nu mai citesc ce vrea psd, aud doar contestatii, motiuni simple si cam atat de la ei