PSD va contesta Legea pensiilor, la CCR (Video)

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 12:27
3834 citiri
PSD va contesta Legea pensiilor, la CCR (Video)
Foto: Realitatea TV

PSD a anuntat, joi, prin vocea deputatului Ioan Cindrea, ca analizeaza posibilitatea contestarii, la Curtea Constitutionala, a Legii pensiilor, care a fost adoptata, in noaptea de miercuri spre joi, de Camera Deputatilor.

"Calculele noastre ne arata ca punctul de pensie a scazut, in acest an, cu 39 la suta fata de anul trecut. Astfel, putem asista la scaderea dramatica a puterii de cumparare a pensionarilor", a declarat Cindrea, in cadrul unei conferinte de presa.

Un alt motiv de suparare pentru social-democrati este cresterea varstei de pensionare la femei. "Cresterea varstei de pensionare la femei, la 65 de ani, este de neacceptat, avand in vedere uzura accelerata a femeii din Romania, care are si obligatii casnice. In Franta, abia acum a crescut varsta de pensionare de la 60 la 65 de ani", a explicat deputatul motivele pentru care pesedistii s-au retras de la votul asupra legii.

Legea pensiilor: Si barbatii si femeile se vor pensiona la 65 de ani

Nici prevederile legate de pensionarea anticipata sau de introducerea pensiilor ocupationale nu-i multumesc pe social-democrati.

"Pentru cinci ani de pensie anticipata, un pensionar primeste numai 55 la suta din pensia actuala. Introducerea pensiilor ocupationale nu face decat sa creasca deficitul. Vor intra in sistem 200.000 de pensionari noi care vor consuma din bugetul asigurarilor de stat", a mai spus Cindrea.

In finalul conferintei de presa, deputatul PSD a concluzionat ca "Guvernul si puterea actuala poarta toata responsabilitatea aplicarii acestei legi care va aduce prejudicii enorme pensionarilor". "La momentul acesta, specialistii nostri din departamentul juridic studiaza posibilitatea atacarii legii la Curtea Constitutionala", a mai precizat acesta.

Discutiile asupra legii au fost marcate de controverse intre reprezentantii Puterii si cei ai Opozitiei, un moment semnificativ fiind cel in care deputatii s-au pronuntat asupra varstei standard de pensionare. Discutiile pe tema punctului de pensie au generat de asemenea dezbateri aprinse.

PSD a parasit sala inaintea votului, cerand majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut lunar. Deputatii PNL, la randul lor, au parasit sala, dupa votul asupra articolului referitor la punctul de pensie.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...
Comentarii
Poza GB.e.Doby
GB.e.Doby
rank 5
Mit - poezie de Nichita Stănescu... Incapabil să pierd inapt pentru fire,... alerg în neştire.... Foarte greu mă primesc să fiu cum sunt.... Locul ceresc e sub pământ. ...iar pământescul mănâncă de foame cerescul.