O treime dintre parlamentari au titlul de doctor - PSD are cei mai multi

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 16:53
3474 citiri
O treime dintre parlamentari au titlul de doctor - PSD are cei mai multi

O treime dintre parlamentarii PSD au titlul de doctor, social-democratii fiind pe primul loc intr-un top al deputatilor si senatorilor cu aceasta titulatura.

Potrivit unei analize realizate de Mediafax, aproape un sfert dintre parlamentari sunt doctori sau pe cale sa obtina acest statut. Din cei 460 de senatori si deputati, 97 au titlul de doctor, iar 26 sunt doctoranzi.

Grupurile parlamentare ale PSD au in componenta 34 de doctori si 7 doctoranzi. Printre acestia se regasesc deputatii Mihai Tudose (doctor la Academia Nationala de Informatii), Petru Gabriel Vlase (doctor in stiinte militare la ANI), Anghel Stanciu (inginer doctor in constructii) sau Iulian Iancu (doctor in stiinte economice).

Senatorii PSD cu titluri universitare sunt Serban Valeca (doctor in tehnologii nucleare), Marius Bota (inginer doctor in mecanica), Constantin Nita (doctor in economie) plus inca patru, doctori in agricultura: Petre Daea, Doina Silistru, Constantin Tamaga si Gheorghe Antochi. Senatorul Catalin Voicu, care a fost arestat pentru trafic de influenta, este doctor in drept.

Pe locul doi se afla PDL, cu 26 de parlamentari doctori si 13 doctoranzi.

Cei mai cunoscuti sunt deputatii Teodor Paleologu (doctor in studii politice) si Elena Udrea (doctorand in stiinte militare). Alti parlamentari democrat-liberali cu patalama de doctor sunt Cezar Preda (doctor in mecanica), Eugen Badalan (doctor in mecanica si stiinte militare), Stelian Fuia (doctor in agronomie), William Branza (doctor in drept penal), Daniel Buda (doctor in filosofie) sau Monica Iacob Ridzi (doctor in stiinte ingineresti).

La randul lor, liberalii au printre ei 16 doctori si un doctorand. Senatorul Puiu Hasotti, nominalizat ministru al Culturii, este doctor in stiinte istorice, in timp ce Tudor Chiuariu si Alina Gorghiu sunt doctori in drept.

Nici UNPR nu sta rau, avand noua doctori si un doctorand (Emil Bostan, doctorand in constructii). Liderul formatiunii, Gabriel Oprea, este doctor in drept iar presedintele Comisiei de afaceri europene din Senat, Vasile Nedelcu, este doctor in medicina veterinara.

La UDMR, se remarca Verestoy Attila (doctor in chimie anorganica), Koto Iosif (doctor in filologie) sau Varga Attila (doctor in drept constitutional).

De asemenea, si printre deputatii minoritatilor nationale se afla sapte doctori.

In ce priveste parlamentarii neafiliati la vreo formatiune politica, Mircea Geoana are titlul de doctor in economie mondiala, iar Dan Ilie Morega pe cel de doctor in stiinte economice.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...