Valeriu Zgonea: Statul are grija de clientela portocalie, nu de pensionari

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 21:34
1231 citiri
Valeriu Zgonea: Statul are grija de clientela portocalie, nu de pensionari
Foto: Arhiva

Deputatul PSD, Valeriu Zgonea, sustine ca reforma statului, promisa de Traian Basescu, a devenit un cosmar pentru cetatenii Romaniei si s-a ajuns in punctul in care "statul are grija de clientela portocalie, nu de pensionari, mamici si bebelusi.

"Acest stat, corupt si falimentar, este condus si reprezentat de presedintele Basescu. Acest stat clientelar este produsul regimului Basescu. Pentru capusele portocalii statul are responsabilitate, are si bani. Pentru ceilalti nu are decat vesti proaste. Statul taie veniturile, creste impozitele si taxele, dar nu ofera nimic in schimb. Nici macar speranta", sustine deputatul social democrat, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Valeriu Zgonea ataca si Guvernul Boc, iar despre guvernanti spune ca "nu se mai sinchisesc de legi ori proceduri, iar guvernarea inseamna smecherie, incompetenta si iresponsabilitate".

"Un exemplu in acest sens este si asumarea raspunderii Guvernului pe cele doua proiecte de lege din domeniul salarizarii personalului platit din fonduri publice...Prin noile legi, salariile de baza raman reduse definitiv cu 25%.

Cum putem vorbi despre reforma statului in conditiile in care cele doua legi pentru care Guvernul Boc isi angajeaza raspunderea nu stimuleaza munca, pentru ca platesc prezenta la programul de munca, nu stimuleaza performanta, pentru ca platesc vechimea in munca, nu stimuleaza eficienta muncii, pentru ca platesc nivelul ierarhic al functiei?", intreaba social democratul.

Valeriu Zgonea reitereaza ideea ca Guvernul nu este preocupat de o mai buna si mai corecta administrare a banului public.

"Sistemul de salarizare propus presupune reducerea in continuare a personalului din sectorul public. Este vorba despre cel putin 70.000 de angajati care vor ramane pe drumuri in anul 2011! Reducerea personalului se va realiza, in continuare, fara o analiza obiectiva, fara criterii clare si care sa tina cont de competenta si profesionalism, ceea ce va conduce la scaderea capacitatii administrative si a calitatii serviciilor publice", mai sustine deputatul.

PSD ataca la CCR Legea Pensiilor

Zgonea mai declara ca Legea pensiilor promovata de actualul Guvern reprezinta un atentat la adresa securitatii sociale a pensionarilor, motiv pentru care PSD a atacat acest act normativ la Curtea Constitutionala.

"Dintr-un condei, se renunta la valoarea punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut pe economie si se elimina sistemul de pensii pentru agricultori, sistem pentru care ne-am batut mai multi ani de zile! Cresc penalizarile in cazul pensionarii anticipate si pentru pensiile de invaliditate.

Creste deficitul bugetului asigurarilor sociale de pensii prin introducerea pensiilor ocupationale in sistemul public de pensii. PSD respinge introducerea platii asigurarilor de sanatate pentru pensionarii cu venituri peste 740 RON. Consideram ca aceasta masura este inca o lovitura grea aplicata de actualii guvernanti celor care au muncit o viata si care merita mai multa grija si mai mult respect din partea noastra", conchide acesta.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Valeriu Zgonea stat, #reforma stat cosmar Basescu , #deputati