Deputatul Ion Ochi, pus de DNA sub control judiciar dupa ce a fost salvat de la arest

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 13:08
2767 citiri
Deputatul Ion Ochi, pus de DNA sub control judiciar dupa ce a fost salvat de la arest
Foto: Arhiva Evenimentul Zilei

Deputatul PSD Brasov Ion Ochi se afla incepand de joi sub control judiciar, masura fiind luata de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Brasov.

"Cat priveste persoana mea, masura controlului judiciar este o masura fireasca pe care a o au si alti coinculpati in acest dosar. Voi respecta ceea ce s-a dispus prin ordonanta. Ma voi prezenta la Politie si acolo mi se vor aduce la cunostinta masurile pe care le impun ei. Deocamdata nu stiu care sunt acestea. Am niste restrictii de a nu lua legatura cu anumite persoane din dosar, masuri pe care le voi respecta", a precizat deputatul PSD, la iesirea din sediul DNA Brasov.

Ambasada SUA, dupa ce deputatul Ochi a fost salvat de colegi: Sa nu se abuzeze de imunitate!

Intrebat daca se va prezenta la lucrarile Parlamentului in urma acestei masuri impuse de procurori, el a raspuns ca va merge la Parlament asa cum a facut-o si pana acum pentru ca nu a lipsit niciodata. "Le-am promis colegilor ca nu voi lipsi din Parlament pana la finalul mandatului si asa voi face", a explicat Ion Ochi.

El s-a prezentat joi la DNA-Serviciul Teritorial Brasov insotit de doi avocati, audierea sa durand aproximativ o jumatate de ora.

Deputatul PSD Ion Ochi, salvat de colegi: Au votat impotriva cererii DNA de arestare

Ion Ochi a fost citat in dosarul in care procurorii il cerceteaza pentru fapte de coruptie.

Potrivit unor surse judiciare, Ion Ochi ar fi fost chemat pentru a i se comunica ca procurorii au dispus masura controlului judiciar in cazul sau.

Plenul Camerei Deputatilor a respins miercuri, cu 152 de voturi "impotriva" si 108 de voturi "pentru", cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov la data faptelor, pentru luare de mita si abuz in serviciu in forma continuata.

El este acuzat ca, in a doua jumatate a anului 2011, fara respectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achizitiile publice, in calitate de vicepresedinte CJ Brasov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia sa execute lucrari de reparatii ale unui drum judetean, DJ 112D, intre localitatile Prejmer si Lunca Calnicului.

Unda verde pentru arestarea deputatul PSD Ion Ochi: Definitia filosofica a dreptatii si analogia cu gramatica

DNA sustine ca, prin aceasta, a urmarit obtinerea de foloase materiale necuvenite, precum si de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau sa se desfasoare in toamna anului 2012 (alegeri in urma carora a si devenit deputat).

Procurorii au luat masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de: Nicolae Blaga - director al Serviciului de Administrare Drumuri si Viorel Costea - sef al Directiei de Administrare Drumuri din CJ, functii detinute la data faptei, Cristian Dorin Nica - director al unei societati comerciale, Todorica Constantin Serban - primar al localitatii Prejmer.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ion Ochi vot impotriva arestarii, #Ion Ochi control judiciar pSD DNA , #DNA