DNA cere arestarea deputatului Ioan Adam. Comisia juridica a amanat o decizie (Video)

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 12:47
2542 citiri
DNA cere arestarea deputatului Ioan Adam. Comisia juridica a amanat o decizie (Video)

Comisia juridica din Camera Deputatilor a decis, marti, sa amane dezbaterile legate de ridicarea imunitatii deputatului PSD Ioan Avram, pentru care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive, deputatii invocand motive de procedura.

"S-a discutat doar pe procedura, nu pe fondul cauzei. Am solicitat Biroului Permanent al Camerei sa se reuneasca, sa transeze problema cat mai repede", a explicat deputatul PNL Alina Gorghiu, precizand ca PSD a invocat mai multe motive procedurale, iar deputatii din Comisie nu au reusit sa ajunga la un consens.

In context, Gorghiu a aratat ca PNL cere conducerii Camerei Deputatilor sa aprobe ca in Comisia juridica sa fie discutat si cazul Hrebenciuc, motivand ca in prezent Viorel Hrebenciuc nu este considerat ca demisionar.

"Pana la momentul in care se va lua act in plenul Camerei, el este deputat", a spus Alina Gorghiu. Deputatul Viorel Hrebenciuc a anuntat, marti, ca si-a dat demisia din Parlament.

Deputatul Ioan Adam, prezent la sedinta Comisiei, a refuzat sa comenteze situatia creata, precizand doar ca, pana nu se termina procedura, nu isi permite sa faca declaratii legate de acest caz. Intrebat daca intentioneaza sa ii urmeze exemplul lui Viorel Hrebenciuc si sa demisioneze din Parlament, Adam a refuzat sa raspunda.

Deputatul Ioan Adam este membru al Comisiei juridice, insa regulamentul nu ii permite sa voteze in cazul raportului intocmit pe numele sau. Totusi, el ar fi putut vota in ceea ce il priveste pe colegul sau Viorel Hrebenciuc, urmarit penal in acelasi dosar.

Mafia retrocedarilor: Ioan Adam poate vota in cazul arestarii lui Hrebenciuc

Mafia retrocedarilor: DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

Vinerea trecuta, procurorii DNA au cerut aviz Camerei pentru arestarea preventiva a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal, provocand un prejudiciu de 300 de milioane de euro.

Citeste si:
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Comentarii
trolheim
rank 1
Pe vremea lui Ceausescu, starpiturile alde Ioan Adam erau impuscate