DNA pe urmele PSD: Se cer acte legate de achizitiile din campania prezidentiala

Duminica, 07 Iunie 2020, ora 19:41
8598 citiri
DNA pe urmele PSD: Se cer acte legate de achizitiile din campania prezidentiala
Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta.ro

DNA este pe urmele PSD. Au fost cerute documentele legate de achizitiile din campania pentru alegerile prezidentiale de anul trecut. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al partidului, Lucian Romascanu.

DNA a cerut documente legate de achizitiile din campania prezidentiala.

Actele ar fi fost cerute si altor partide.

Intrebat de MEDIAFAX daca Directia Nationala Anticoruptie a cerut aceste documente, Romascanu a confirmat, dar a spus ca nu are detalii, inca.

"Stiu ca sunt cerute, nu am detalii, le voi afla in curand. Nu a fost in agenda partidului chestia asta", a declarat Romascanu.

La randul sau, fostul premier Viorica Dancila a declarat, pentru MEDIAFAX, ca nu a fost instiintata de existenta unei anchete a DNA privind achizitiile din campania prezidentiala, care implicit ar viza-o.

Ea afirma ca nu s-a ocupat de partea financiara, ci acest lucru a fost in atributia secretarului general si trezorierului partidului.

"Eu, personal, nu stiu sa existe o ancheta privind derularea campaniei prezidentiale a PSD. (...) Vreau sa subliniez, fiindca am vazut ca au aparut foarte multe speculatii, multi oameni care au venit cu acuzatii nefondate, nu m-am ocupat, in calitate de presedinte, de partea financiara sau de contracte. Toate au fost semnate de secretarul general si semnate de trezorierul partidului si cred ca acesti oameni nu au incalcat legea", a spus fostul premier.

Dancila spune ca a respectat legea, iar cand a plecat de la sefia partidului, a lasat totul in ordine.

"Intr-adevar, din cate stiu, exista o ancheta care vizeaza perioada 2017-2019, inainte ca eu sa devin presedinte al partidului. Ca presedinte de partid si ca premier, am respectat intotdeauna legea. Am lasat lucrurile in ordine, atunci cand am plecat din fruntea partidului. Deci, activitatea financiara cred ca s-a derulat corect. Acest lucru a fost confirmat si de faptul ca AEP a deblocat banii pentru subventia cuvenita PSD. Stim ca a existat si un control al Curtii de Conturi si nu s-au gasit nereguli", a motivat ea.

In urma alegerilor europarlamentare, au existat probleme privind rambursarea sumelor cheltuite de partid, care ii vizau pe fostul trezorier al partidului Mircea Draghici si fostul premier Viorica Dancila.

"Legea spune ca atributiile mandatarului oficial sunt de a depune cererea de rambursare si lista de candidati, semnata de catre reprezentantul legal al partidului, potrivit statutului propriu. Potrivit statutului propriu, reprezentantul legal, la data depunerii cererii, era presedintele Executiv, doamna Dancila, si nu era semnatura doamnei Dancila.

Autoritatea a cerut, printr-o serie de patru adrese, clarificari, si in niciuna dintre adrese, nu a rezultat imputernicirea de semnatar al acelei adrese de catre domnul Draghici, prin semnatura doamnei Dancila", spunea presedintele AEP, Mituletu Buica, pe atunci.

Ulterior, AEP nu a gasit probleme, iar rambursarea a fost realizata.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#DNA ancheta PSD, #PSD bani campanie, #Dancila DAN , #DNA