Inca un primar trimis in judecata pentru coruptie isi incearca norocul pentru un nou mandat

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 22:55
3079 citiri
Inca un primar trimis in judecata pentru coruptie isi incearca norocul pentru un nou mandat
Foto: Captura Youtube/Centrul Cultural Pitesti

Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, trimis in judecata pentru coruptie, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca va candida pentru un nou mandat, adaugand insa ca numai dupa ce isi depune dosarul la Biroul Electoral "poate fi cineva sigur" de candidatura sa si precizand ca cetatenii il ajuta sa stranga semnaturi.

Primarul Tudor Pendiuc, trimis in judecata in urma cu un an pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, a afirmat ca intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat, al saptelea, dar ca, numai dupa ce isi va depune oficial dosarul, candidatura sa va fi sigura.

"Eu am spus ca voi candida, dar dupa ce imi voi depune candidatura atunci poate fi cineva sigur ca eu candidez. Alte lucruri nu comentez, pentru ca nu e nici locul, nu e nici momentul, si in afara de asta eu nu am ce spune", a spus Pendiuc, intr-o conferinta de presa organizata pentru promovarea evenimentului "Simfonia lalelelor".

Judecat pentru coruptie, Pendiuc a premiat cei mai buni elevi din Pitesti, citand din Mandela

El a adaugat da "s-a decis" saptamana trecuta sa candideze din nou, dar ca nu s-a "hotarat inca".

"Sa stiti ca timpul in care am luat hotararea, ma rog, m-am decis, ca hotararea mai e inca, m-am decis, este foarte scurt. Saptamana trecuta a fost luata", a spus Pendiuc.

Intrebat care este motivul pentru care vrea inca un mandat, Pendiuc a raspuns: "Despre acest lucru discutam la momentul respectiv".

De asemenea, intrebat daca a strans semnaturile necesare candidaturii, edilul a spus ca nu are semnaturile necesare, iar chestionat cine il ajuta sa stranga semnaturile a raspuns: "Cetatenii municipiului Pitesti".

"M-a miscat modul in care s-au mobilizat foarte multi cetateni pentru a colecta aceste semnaturi, cetateni pe care pe unii dintre dumnealor nu-i cunosc", a mai spus Pendiuc.

Tudor Pendiuc, care a fost suspendat din functia de primar timp de cateva luni, revenind ulterior in functie, ar urma sa candideze independent pentru un nou mandat, in contextul in care nu mai are sustinerea PSD.

Pe de alta parte, el a tinut sa explice de ce nu exista bani pentru investitii in bugetul municipiului Pitesti.

Primarul PSD din Pitesti, Tudor Pendiuc, arestat preventiv - a incalcat arestul la domiciliu (Video)

Tudor Pendiuc ramane in arest, fiica sa poate parasi tara pentru a merge la Festivalul de la Cannes

"Ii intereseaza pe cate unii bugetul municipiului Pitesti. Ca avem un buget mare. Asa este, Pitestiul are un buget mare, fiindca Pitestiul este un oras mare si are cheltuieli multe. Dar asta nu inseamna ca acel buget mare, asa cum este el, dupa parerea mea bugetul Pitestiului nu e mare, bugetul Pitestiului este mic pentru ce nevoi are. (...) Si daca cineva doreste ii dau si cifre. Retineti: bugetul este de 366 de milioane de lei. 121 de milioane, deci o treime este pentru invatamant, mai avem 55 de milioane pentru intretinere strazi si subventionare transport.

Mai avem vreo 35 de milioane pentru intretinere spatii vezi, agrement, cultura, sport, sustinerea cultelor. Mai avem 39 de milioane intretinerea patrimoniului public, locuintele si iluminatul public. (...) Subventionarea energiei termice: 28 de milioane de lei. (...) Deci iata ca aceste cheltuieli de functionare, ele trebuie asigurate. Si atunci pentru investitii, ca spunea cineva trebuie sa construim spital in municipiul Pitesti. Da, construim, nicio problema. Cu ce bani?", a spus Pendiuc.

In 20 martie 2015, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au anuntat ca i-au trimis in judecata pe primarul Tudor Pendiuc si pe alte 13 persoane, intre care fiica edilului, Emanuela Pendiuc, pentru fapte de coruptie.

Potrivit procurorilor, Pendiuc a facut demersuri cu incalcarea prevederilor legale, sa fie incheiat, executat si prelungit un contract de asociere in participatiune intre firma municipalitatii, S.C. Publitrans 2000 S.A. si societatile private CNCD S.A. si S.C. Girexim Universal S.A, in folosul ultimelor doua societati.

Procurorii spuneau, de asemenea, ca in exercitarea atributiilor de serviciu primarul Tudor Pendiuc a primit, in februarie 2008, pentru fiica sa, Emanuela Pendiuc, un apartament in municipiul Bucuresti - Ansamblul Rezidential Quadra Place, in valoare de 130.900 de euro in schimbul favorizarii asocierii S.C. CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A. in procedura de atribuire a contractului de asociere in participatiune, respectiv acordarea efectiva, executarea si ulterior prelungirea acestuia.

Conform anchetatorilor, in acest dosar bugetul municipiului Pitesti a fost prejudiciat cu suma de 28.556.450,65 lei. (peste 6,3 milioane euro), suma cu care institutia publica s-a constituit parte civila in proces.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tudor Pendiuc coruptie candidat alegeri 2016 , #DNA
Comentarii