Mafia retrocedarilor: Ioan Adam poate vota in cazul arestarii lui Hrebenciuc

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 17:51
2515 citiri
Mafia retrocedarilor: Ioan Adam poate vota in cazul arestarii lui Hrebenciuc

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a inceput luni dezbaterile in ceea ce priveste cererea DNA de ridicare a imunitatii lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam. Acesta din urma, fiind membru al comisiei, poate vota in cazul colegului sau.

Deputatul PSD Ioan Adam, urmarit penal in cazul retrocedarilor ilegale, a venit luni dimineata la Parlament pentru a-si consulta dosarul pe baza caruia Comisia juridica trebuie sa dea un aviz favorabil sau negativ pentru arestarea sa preventiva, potrivit Digi 24.

Intamplarea face ca Ioan Adam sa faca parte din aceasta comisie, insa regulamentul nu ii permite sa voteze in cazul raportului intocmit pe numele sau. Totusi, el poate vota in ceea ce il priveste pe colegul sau, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, urmarit penal in acelasi dosar.

Presedintele Comisiei juridice a Camerei, Bogdan Ciuca, a declarat ca Ioan Adam va fi sfatuit, cel mai probabil, sa nu voteze in cazul lui Viorel Hrebenciuc, care a aflat luni ca este urmarit penale de DNA si intr-un alt dosar, pentru trafic de influenta.

Hrebenciuc, un nou dosar - presiuni pentru amnistie, informatii obtinute ilegal de la DNA

Comisia juridica a Camerei Deputatilor are la dispozitie trei zile sa intocmeasca un raport referitor la cerea DNA de arestare preventiva a celor doi deputati.

Dupa ce membrii comisiei vor formula un aviz favorabil sau unul negativ, respectiv miercuri, Camera Deputatilor trebuie sa puna pe ordinea de zi ridicarea imunitatii lui Hrebenciuc si Adam in termen de cinci zile, dupa cum a explicat presedintele deputatilor Valeriu Zgonea.

Calendarul unei potentiale arestari pentru Hrebenciuc si Adam

Vinerea trecuta, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal, provocat un prejudiciu de 300 de milioane de euro.

DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

In cazul celor doi exista suspiciuni de fapte de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier, se arata intr-un comunicat al DNA.

Citeste si:
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...