Nu ranjiti arogant cand vorbiti despre penali!

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 14 Mai 2018, ora 10:12
13659 citiri

Presedintele a fost amendat cu doua mii de lei. Iohannis n-a calcat iarba din parc, n-a tulburat orele de somn ale vecinilor si nici n-a condus cu viteza excesiva. Amenda i-a dat-o CNCD, organism care pedepseste discriminarea.

Seful statului ar fi comis odiosul delict de a fi declarat ca "niste penali fac o incercare disperata sa atace si sa discrediteze DNA".

Plangerea a venit de la autorii unui site - luju.ro - care s-au facut cunoscuti pe baricada aparatorilor coruptiei din studioul Antenei 3.

Ce i s-a reprosat presedintelui? Ca a folosit un termen - "penali" - care ar discrimina, dar si ca l-ar fi rostit "ranjind arogant". Amenda a fost impusa de majoritatea PSD-ALDE din CNCD, institutia nemaifiind demult neutra.

Protejarea coruptilor a facut astfel un pas suplimentar.

Cei numiti de catre Iohannis "penali" nu se mai multumesc sa se ascunda in spatele imunitatii parlamentare. Nu le mai e suficient nici scutul unei majoritati politice care modifica legile pentru a ierta vinovatii trecute, ca si pentru a impiedica anchete viitoare. De-acum, ei vor si sa fie prezentati drept ingeri. In acest scop, au mobilizat politia gandirii.

Iata de ce au confiscat CNCD, asa cum au pus mana si pe TVR. Nu pomenesc intamplator televiziunea publica. Zilele trecute, sefa acestei institutii, pe nume Gradea, a fost chemata la Parlament, ca sa explice de ce a numit-o pe o jurnalista "cap de porc", iar pe colegii ei i-a amenintat cu bataia. De fapt, nu a explicat nimic, Opozitia fiind impiedicata sa-i puna intrebari. PSD si ALDE au vrut doar sa arate ca ele controleaza si vocabularul public.

Atentie! Nu mai rostiti "penali" si cu atat mai putin ranjind arogant! Caci Romania s-a transformat intr-un regim in care majoritatea va poate insulta, dar si amenda, in caz ca nu aratati c-o pretuiti si preamariti asa cum se cuvine.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...