Nu ranjiti arogant cand vorbiti despre penali!

Autor: Cristian Preda , profesor de stiinte politice
Luni, 14 Mai 2018, ora 10:12
13404 citiri

Presedintele a fost amendat cu doua mii de lei. Iohannis n-a calcat iarba din parc, n-a tulburat orele de somn ale vecinilor si nici n-a condus cu viteza excesiva. Amenda i-a dat-o CNCD, organism care pedepseste discriminarea.

Seful statului ar fi comis odiosul delict de a fi declarat ca "niste penali fac o incercare disperata sa atace si sa discrediteze DNA".

Plangerea a venit de la autorii unui site - luju.ro - care s-au facut cunoscuti pe baricada aparatorilor coruptiei din studioul Antenei 3.

Ce i s-a reprosat presedintelui? Ca a folosit un termen - "penali" - care ar discrimina, dar si ca l-ar fi rostit "ranjind arogant". Amenda a fost impusa de majoritatea PSD-ALDE din CNCD, institutia nemaifiind demult neutra.

Protejarea coruptilor a facut astfel un pas suplimentar.

Cei numiti de catre Iohannis "penali" nu se mai multumesc sa se ascunda in spatele imunitatii parlamentare. Nu le mai e suficient nici scutul unei majoritati politice care modifica legile pentru a ierta vinovatii trecute, ca si pentru a impiedica anchete viitoare. De-acum, ei vor si sa fie prezentati drept ingeri. In acest scop, au mobilizat politia gandirii.

Iata de ce au confiscat CNCD, asa cum au pus mana si pe TVR. Nu pomenesc intamplator televiziunea publica. Zilele trecute, sefa acestei institutii, pe nume Gradea, a fost chemata la Parlament, ca sa explice de ce a numit-o pe o jurnalista "cap de porc", iar pe colegii ei i-a amenintat cu bataia. De fapt, nu a explicat nimic, Opozitia fiind impiedicata sa-i puna intrebari. PSD si ALDE au vrut doar sa arate ca ele controleaza si vocabularul public.

Atentie! Nu mai rostiti "penali" si cu atat mai putin ranjind arogant! Caci Romania s-a transformat intr-un regim in care majoritatea va poate insulta, dar si amenda, in caz ca nu aratati c-o pretuiti si preamariti asa cum se cuvine.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...