Pact intre Sova si Hrebenciuc: Zgonea arata care e singurul mod prin care pot fi influentati PSD-istii

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 13:36
3783 citiri
Pact intre Sova si Hrebenciuc: Zgonea arata care e singurul mod prin care pot fi influentati PSD-istii

Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, marti, raspunzand unei intrebari legate de discutia prin care Viorel Hrebenciuc ii promitea sprijin lui Dan Sova pentru obtinerea sefiei PSD, in detrimentul sau, ca nu exista om pe fata Pamantului care sa poata influenta un Congres al partidului.

"Nu exista un om pe fata Pamantului care sa influenteze un congres, decat cel care candideaza pentru functia de presedinte si convinge prin discurs, prin emotie, prin tot ce se intampla acolo", a spus Zgonea.

Stenograme DNA: Hrebenciuc, catre Sova, despre "epoca post-Victor": Hai sa-ti spun o chestiune: o sa fii presedinte. Sa nu fie Liviu (Video)

El a spus ca stie PSD de 20 de ani, ca este, probabil, unul dintre cei mai vechi membri de partid in acest moment si ca, in opinia sa, nu exista un parlamentar, un presedinte de organizatie judeteana sau un membru din cei 600.000 de membri PSD care sa poata influenta si sa "puna" un presedinte al PSD.

"Eu stiu foarte bine acest mecanism din partid, il cunosc si, in afara de povestile care se transmit in media si care sunt normale, suntem intr-o tara democratica, stiu cum se poate alege un presedinte. Si nimeni nu poate sa convinga cei cateva mii de delegati la un congres sa voteze cum a stabilit cineva", a adaugat Zgonea.

Valeriu Zgonea a aratat ca discutia despre sefia PSD este o tema de campanie si a evitat sa comenteze atat decizia CExN al PSD de excludere din partid a celor care discuta despre succesiune la sefia partidului, cat si solicitarea de punere a acestei decizii in aplicare.

Hrebenciuc: Am demisionat, nu ma razgandesc. Ma voi intoarce! (Video)

"Eu nu pot sa discut si sa comentez aceasta decizie a domnului Hrebenciuc, mi-a spus ca discutia nu a ajuns in aceasta zona si ca nu are nicio legatura. Credeti-ma ca stiu acest partid si particip de 20 de ani la campania electorala la nivel national, am fost si inaintea alegerii presedintilor, a lui Iliescu, Nastase, Geoana, Ponta, si nu se poate sub nicio forma ca un om intr-un partid atat de mare, care are intre 32% si 40% in intentiile de vot, sa poata sa influenteze votul unui Congres", a spus Zgonea.

Dupa ce i s-a cerut sa comenteze faptul ca Hrebenciuc i-a promis lui Sova ca il sustine la sefia PSD, in defavoarea sa, Zgonea a spus ca nu poate comenta acest fapt.

"Nu pot sa comentez. Este un dosar pe rol, pe care eu l-am primit, nu l-am citit, l-am trimis mai departe la comisie. Am citit stenogramele din presa, dar eu in acest moment ma focusez pe campania electorala. Gestul domnului Hrebenciuc e clar si nu vrea sa fie in acest moment un subiect de discutie pentru PSD", a spus Zgonea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Valeriu Zgonea Hrebenciuc, #Valeriu Zgonea Hrebenciuc Sova, #Valeriu Zgonea sefie PSD , #DNA