Pesedistii ii raspund lui Iohannis: Dictatura majoritatii inseamna democratie

Miercuri, 04 Iulie 2018, ora 16:05
10030 citiri
Pesedistii ii raspund lui Iohannis: Dictatura majoritatii inseamna democratie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Social-democratii au comentat, miercuri, pozitia exprimata de Klaus Iohannis fata de modul in care PSD si ALDE au trecut in viteza, prin Parlament, modificarile la Codul Penal.

Primul a reactionat la Antena3 senatorul PSD Serban Nicolae, unul dintre initiatorii proiectului de modificare a Codului Penal. Acesta spune ca se astepta de la inceput ca Opozitia si Iohannis sa intarzie cat mai mult intrarea in vigoare.

O alta pozitie exprimata de Nicolae e ca, atat timp cat Iohannis nu respecta decizia CCR prin care e obligat sa o demita pe Laura Codruta Kovesi de la DNA, nici nu are dreptul sa ceara PSD sa respecta legi si regulamente.

"Probabil ca va tergiversa intrarea in vigoare a acestor legi. Este cat se poate de evidenta ipocrizia, duplicitatea domnului Iohannis. A atacat absolut aberant toate masurile legislative prevazute in programul de guvernare. De aceea, este absolut inacceptabila o asemenea critica si opinia publica nu mai poate sa il ia in serios pe acest om. La noi a provocat o criza de ras si cea mai buna solutie e ignorarea", a comentat Serban Nicolae declaratia lui Iohannis.

O pozitie in aceeasi nota a avut si colegul sau deputat Eugen Nicolicea.

El sustine ca modificarile sunt in discutie din 2015, asta desi proiectul de lege a fost depus de parlamentarii PSD pe 18 decembrie 2017.

"Codurile au inceput sa fie dezbatute din 2015 sub diferite forme, deci dupa parerea noastra au trecut prea incet. Am vazut dezbateri atat de publice incat s-au petrecut chiar in strada", a spus Nicolicea, tot la Antena3.

El si-a prezentat si viziunea sa asupra democratiei, comentand critica presedintelui la adresa modului in care PSD a fortat modificarile incalcand orice regulament.

"Dictatura majoritatii inseamna democratie", a mai spus Eugen Nicolicea, si el initiator al proiectului de modificare a Codului Penal.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, la scurt timp dupa ce Camera Deputatilor a votat modificarile Codului Penal, ca va contesta legea la Curtea Constitutionala.

Seful statului a criticat modul de lucru al celor de la PSD si ALDE care au incalcat regulamentul parlamentar pentru a trece pe repede-inainte modificarile dorite la legislatia penala.

"Doresc sa comentez pe scurt acest eveniment absolut revoltator. E inadmisibil cum a transformat PSD-ul procedurile parlamentare. Ce vedem e dictatura majoritatii, profund daunatoare democratiei. PSD a trecut in timp record Codul Penal in Parlament, cu un simulacru de dezbatere. PSD a reusit in scurt timp sa distruga demnitatea actului de legiferare, sa transforme dezbaterile din Parlament intr-o dezbatere lipsita de transparenta, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tavalugul peste argumentatia Opozitiei", a spus Iohannis.

Si Opozitia a comentat actiunile PSD-ALDE, anuntand ca va contesta de asemenea la CCR. USR a cerut, insa, si implicarea cetatenilor.

"Daca vrem sa urmam modelele occidentale, trebuie sa ne mobilizam cu totii. Ii indemn pe toti sa faca un pas spre politica, sa vina la vot, sa nu stea nepasatori. Nu sunt partide acum care va plac, dragi romani? Infiintati alte partide! Aceasta lectie, cotonogeala a statului de drept pe care am incasat-o si noi si am primit-o direct in plex, trebuie sa ne dea de gandit", a mai spus deputatul USR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Eugen Nicolicea dictatura democratie , #DNA