Primarul PSD din Pitesti, retinut: A prejudiciat bugetul local cu 5 milioane euro

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 14:29
3550 citiri
Primarul PSD din Pitesti, retinut: A prejudiciat bugetul local cu 5 milioane euro

Primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc (PSD), retinut joi seara pentru 24 de ore, a prejudiciat bugetul local cu 5 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Pendiuc este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata, intr-un dosar privind contracte de transport public.

Potrivit DNA, S.C. Publitrans 2000 S.A., societatea care asigura transportul public local in municipiul Pitesti, avand ca actionar unic Consiliul local Pitesti, ar fi trebuit sa inlocuiasca parcul auto cu 80 de autobuze noi, achizitionate de Consiliul local prin alocare de fonduri.

Primarul PSD din Pitesti, Tudor Pendiuc, retinut: O minciuna mai mare ca asta nu exista in Romania. Am intrat in turul 2

"Prevalandu-se de aceasta nevoie sociala, primarul Pendiuc Tudor ar fi facut demersuri astfel incat, cu incalcarea prevederilor legale, sa fie incheiat, executat si prelungit un contract de asociere in participatiune intre S.C. Publitrans 2000 S.A. si societatile private CNCD S.A. si S.C. Girexim Universal S.A, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro, in folosul ultimelor doua societati, la care printre actionari se afla omul de afaceri Visoiu Valentin", precizeaza comunicatul DNA.

Fiica primarului din Pitesti a fost retinuta

Procurorii afirma ca, sub pretextul inexistentei fondurilor publice necesare achizitionarii celor 80 de autobuze, primarul Pendiuc Tudor a determinat incheierea contractului de asociere in participatiune. Asta in conditiile in care cele doua firme private erau obligate sa detina autobuzele in proprietate, insa ele le-au achizitionat in leasing, cu putin timp inainte de incheierea contractului.

Mai mult, achitarea ratelor de leasing s-a facut din incasarile provenite ca urmare a contractului de asociere. Prin respectivul contract, participarea la beneficii a Consiliului Local Pitesti fost mult mai mica (aprox. 24%) decat cea cuvenita, potrivit contractului, in timp ce firmele private au obtinut restul de 76 % din beneficii.

Primarul din Pitesti, implicat intr-un dosar de coruptie: Mita, un apartament de lux (Video)

In schimbul "serviciilor" sale, primarul Pendiuc Tudor ar fi primit de la unul din actionarii celor doua firme private, un apartament in Bucuresti, situat intr-un cartier rezidential, cu suprafata de 117 mp, garaj de 23 mp si un loc de parcare, in valoare de 130.900 euro, pentru fiica sa.

Tudor Pendiuc a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar vineri urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Alaturi de Pendiuc a fost retinuta si fiica acestuia, Pendiuc Emanuela Elena, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

I.O.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....