Procesul in care Mircea Draghici e judecat pentru delapidarea banilor PSD poate incepe. Decizia ICCJ, definitiva

Miercuri, 19 Februarie 2020, ora 18:25
2873 citiri
Procesul in care Mircea Draghici e judecat pentru delapidarea banilor PSD poate incepe. Decizia ICCJ, definitiva

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins miercuri contestatiile depuse de Mircea Draghici si PSD in dosarul in care fostul trezorier al social-democratilor este acuzat de delapidare si folosirea subventiilor formatiunii in alte scopuri decat acelea pentru care au fost acordate.

Magistratii decisesera si in septembrie anul trecut ca probele au fost corect administrate de DNA, dar decizia a fost contestata de partile implicate. Decizia de miercuri e definitiva, astfel ca procesul poate incepe.

"Respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de inculpatul Draghici Mircea Gheorghe si persoana vatamata Partidul Social Democrat impotriva incheierii nr.315 din data de 13 septembrie 2019, pronuntata de judecatorul de camera preliminara din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia penala, in dosarul nr. 1983/1/2019/a1. Obliga contestatorii la plata sumei de cate 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva. Pronuntata in sedinta de camera de consiliu, astazi, 19 februarie 2020", se arata in decizia ICCJ.

Acuzatile DNA

"In perioada 15.02.2018 - 11.06.2018, inculpatul Draghici Mircea Gheorghe in calitatea mentionata mai sus, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, a utilizat suma de 380.000 euro provenita din subventia acordata partidului de catre Autoritatea Electorala Permanenta, pentru a-si cumpara un imobil in cartierul Pipera, orasul Voluntari, judet Ilfov", sunt acuzatiile DNA, dintr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Cu acesti bani, Draghici ar fi acoperit partial, in proportie de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv.

Plata din subventii a sumei respective ar fi fost disimulata prin incheierea unui contract de inchiriere din care reiesea ca banii respectivi ar fi platiti de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului.

"In acest sens, in cursul lunii februarie 2018, in exercitarea functiei de trezorier, inculpatul, impreuna cu o persoana din familie, a negociat si a convenit sa achizitioneze, de la un vanzator, un imobil cu valoare de circulatie de peste 500.000 de euro, pe care sa-l achite, in parte, cu sume de bani pe care le gestiona in calitate de trezorier, si in parte, cu fonduri proprii", acuza procurorii.

Pe larg despre acuzatiile DNA in acest caz: Fostul trezorier PSD a fost trimis in judecata pentru delapidarea partidului

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...