AEP a respins rambursarea catre PSD a sumei cheltuite in campania electorala pentru alegerile europarlamentare

Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 22:58
5473 citiri
AEP a respins rambursarea catre PSD a sumei cheltuite in campania electorala pentru alegerile europarlamentare
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a respins rambursarea catre PSD a sumei cheltuite de partid in campania electorala pentru alegerile europarlamentare, 3,38 milioane de lei, pe motiv ca persoana imputernicita nu a prezentat semnatura presedintelui de la acel moment al partidului.

Ulterior, PSD a remediat situatia, dar dupa ce termenul legal a expirat, a declarat, miercuri seara, presedintele AEP, Constantin-Florin Mituletu-Buica, intr-o emisiune la Realitatea TV.

Buica a spus ca Autoritatea Electorala Permanenta nu va rambursa catre PSD suma cheltuita in campania electorala pentru alegerile europarlamentare, intrucat semnatura celui care a solicitat rambursarea nu a fost insotita si de un mandat din partea presedintelui formatiunii politice.

Potrivit lui Buica este vorba despre 3,38 milioane de lei, iar banii nu pot fi rambusati din cauza ca cei care au semnat documentele nu au prezentat, la acel moment si nici in termenul legal, o imputernicire din partea presedintelui partidului.

"Exista o semnatura care nu era sustinuta de un mandat al presedintelui in functie. Desi aceste documente au fost depuse ulterior deciziei de nerambursare, noi, ca autoritate, la acest moment nu mai putem face absolut nimic, deoarece toate documentele au intrat in circuitul civil, potrivit legii noi nu mai pute anula decizia", a declarat Constantin-Florin MItuletu-Buica.

Mituletu-Buica a aratat ca nu a existat un document "din care sa reiasa clar imputernicirea, ca domul Draghici avea reprezentarea legala din partea presedintelui in functie", astfel incat sa se poata acorda rambursarea.

Presedintele AEP a precizat ca autoritatea s-a adresat de trei ori PSD, dar partidul nu a raspuns, iar termenul legal de 60 de zile in care partidul ar fi putut raspunde a expirat.

Florin Mituletu-Buica a adaugat ca PSD se poate adresa instantei de judecata care poate admite sau respinge rambursarea.

#PSD bani europarlamentare AEP , #europarlamentare