Cristian Terhes pleaca cu scandal din PSD: A profitat de partid, a uitat sa demisioneze din Parlamentul European!

Marti, 12 Mai 2020, ora 10:56
13895 citiri
Cristian Terhes pleaca cu scandal din PSD: A profitat de partid, a uitat sa demisioneze din Parlamentul European!
Foto: Facebook/ Cristian Terhes

Plecarea europarlamentarului Cristian Terhes din PSD a starnit o mare tulburare/

Colegul sau din PE Victor Negrescu sustine ca Terhes ar fi profitat de munca membrilor PSD pentru a ajunge la Bruxelles, ca ar fi trebuit sa le ceara scuze pentru munca lor si sa demisioneze si din Parlamentul European.

"Inteleg ca un domn europarlamentar a demisionat astazi (luni - n.red.) din partid, dar a uitat sa demisioneze din Parlamentul European. La ultimele alegeri europene mii de colegi au muncit pentru ca Partidul Social Democrat sa obtina acel mandat, chiar daca foarte multi nu erau de acord cu parasutarea sa pe lista si cu ideile eurosceptice transmise de el impotriva interesului Romaniei de a fi puternica in Europa.

Cred ca lor trebuie sa le ceara in primul rand scuze," afirma Victor Negrescu, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, toti cei care doar au profitat de pe urma Partidul Social Democrat pot pleca.

"Este timpul sa avem toleranta zero fata de profitori, cum este timpul sa nu mai acceptam abuzurile dreptei si ale liberalilor. Nu o sa fie o lupta usoara. Unii o sa cedeze, poate chiar vor cauta sa creeze partidulete apropiate puterii, dar noi trebuie sa fim mai uniti ca oricand. Chiar in aceste conditii dificile, cred ca Partidul Social Democrat trebuie sa continue procesul de reforma de mult timp asteptat pentru a redeveni principala formatiune politica din Romania," mai spune Negrescu.

Terhes: Am demisionat din PSD

Cristian Terhes a anuntat, luni seara, ca si-a dat demisia din din PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, pentru a se inscrie in Grupul ECR (Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni), din care face parte ECPM (Miscarea Politica Crestina Europeana), partid politic european la care este afiliat PNTCD.

"Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui protocol intre PSD si PNTCD, semnat intr-o conferinta de presa de presedintii celor doua partide. Protocolul stabileste colaborarea celor doua partide pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale, precum si a democratiei constitutionale in Romania," explica Terhes.

Europarlamentarul sustine ca o sa promoveze in Parlamentul European, in numele PNTCD, toate initiativele favorabile Romaniei.

Preot si activist anti-DNA

Cristian Terhes a fost ales in Parlamentul European pe listele PSD, unde a ocupat pozitia a 4-a, dupa Rovana Plumb, Carmen Avram si Claudiu Manda. Anterior, el conducea o parohie in SUA, avea functia de presedinte al Coalitiei Romanilor pentru Combaterea Coruptiei din Statele Unite si era un fervent militant anti-DNA.

In momentul in care si-a anuntat candidatura, Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea a anuntat intr-un comunicat de presa ca a decis ca "parintele Cristian Terhes sa fie eliberat de exercitiul functiilor sacerdotale", deoarece nu putea fi simultan si preot si politician.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#terhes demisie PSD, #Negrescu PSD terhes, #Negrescu terhes , #europarlamentare