Dublul discurs in zilele lui de glorie: Ce a cautat PSD la Bruxelles si pe cine a vrut sa duca cu presul

Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 09:23
11625 citiri
Dublul discurs in zilele lui de glorie: Ce a cautat PSD la Bruxelles si pe cine a vrut sa duca cu presul
Foto: Arhova Ziare.com

Intr-una dintre cele mai sensibile sesiuni ale Parlamentului European, cand se vota acordul de iesire a unui stat membru din Uniune, PSD denunta la Bruxelles guvernul roman, care vrea sa modifice legislatia pentru alegerile locale. Adica facea tocmai ce incrimina anii trecuti ca fiind nepatriotic si pagubos pentru tara.

Social-democratii romani au cerut ca Parlamentul European sa dezbata situatia politica de la Bucuresti, unde guvernul liberal vrea sa revina la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, asa cum, de altfel, argumenteaza mai toti actorii politici si sociali ca este mult mai benefic pentru ideea de reprezentativitate. O rasturnare nu numai de roluri, ci si de logica.

Anii trecuti, cand era la guvernare si facea tot felul de nazbatii care sa serveasca intereselor personale si de clan, adica lui Liviu Dragnea si camarilei pe care si-o construise, PSD ii eticheta drept tradatori pe toti cei care denuntau abuzurile si fortarile legislative instrumentate, pe rand, de cei trei prim-ministri alesi de Dragnea: Sorin Grindeanu, Mihai Tudose si Viorica Dancila.

Treburile interne se discuta acasa, nu in strainatate, pentru ca deciziile sunt politice, adica nationale, iar toti europarlamentarii romani non-PSD care pun pe masa Uniunii Europene problemele romanesti isi denigreaza tara - asa suna acuzatia pe care PSD, de la premier pana la membrii care rostogoleau punctajul de partid, o facea.

Ce reuseste PSD zilele acestea, brodand o strategie a logicii rasturnate, in care faptasul vrea sa isi stearga urmele intrand in rolul unui avertizor de integritate, e sa se dea in vileag. Si reuseste.

Asa cum a anuntat imediat europarlamentarul liberal Siegfried Muresan, Parlamentul European nici macar nu a zabovit prea mult asupra solicitarii PSD, ci a repudiat-o in nesemnificativ. Asta arata ca PSD a devenit, la Bruxelles, unul dintre partidele minore, pentru ca a denunta un abuz de putere si inca pe palierul electoral si a nu fi luat in serios spune ceva despre locul si legitimitatea pe care le ai.

PSD a fost, in acest caz, intr-o tripla eroare.

Pe de parte, a crezut ca lobby-ul pe care l-a facut in interiorul familiei socialistilor europeni poate fi extrapolat la nivelul Parlamentului European, unde balanta inclina mai degraba spre populari si spre europarlamentarii noului grup din aceasta legislatura, Renew Europe.

Pe de alta parte, PSD a mizat pe indiferenta Parlamentului European, care are zilele acestea probleme mult mai mari: vineri, Uniunea Europeana ramane fara unul dintre membrii ei importanti, Marea Britanie, Polonia si Ungaria ridica provocari democratice din ce in ce mai serioase, iar Rusia continua sa isi intinda tentaculele de dezinformare.

Mai apoi, ce nu au inteles social-democratii de la Bucuresti e ca impostura nu e metoda generalizata de a face politica si de a ocupa functii.

Institutiile europene au informatii mult mai complexe despre ce se intampla la Bucuresti si despre cum arata legislatia electorala si ce inseamna revenirea la doua tururi de scrutin pentru alegerile locale, in termeni de beneficii pentru cetateni, nu pentru un partid inspaimantat ca si-ar pierde astfel controlul administrativ in tara.

Raspunsul la intrebarea daca PSD si-a denigrat tara ducand problemele interne la Bruxelles e, evident, nu, dar din cu totul alte motive decat cele care tin de ineptia unei astfel de abordari. PSD a reusit, in schimb, sa se faca singur de ras si sa demonstreze ca una e ca voturile tale sa conteze pentru grupul politic european din care faci parte si cu totul alta e sa fii luat in serios si respectat.

Iar partidele care doar fac zgomot, incercand sa bruieze agenda, sunt cele a caror influenta politica la nivel european nu convinge.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#PSD Bruxelles Parlamentul European UE Comisia , #europarlamentare
Comentarii
Poza Socialistwars
Socialistwars
rank 5
Какая демократия, товарищи !