Lavinia Sandru declanseaza razboiul in Alianta PSD-PC

Vineri, 20 Martie 2009, ora 13:13
2779 citiri
Lavinia Sandru declanseaza razboiul in Alianta PSD-PC

Presedintele PIN, Lavinia Sandru, ar putea primi un loc eligibil pe listele PSD pentru europarlamentare.

Conform unor surse de la varful formatiunii social-democrate, Sandru are deja rezervat un loc eligibil, ceea ce i-a nemultumit nu numai pe vechii pesedistii, ci si pe conservatori, scrie Gandul online.

Acestia din urma sunt suparati pentru ca presedintele PSD, Mircea Geoana, nu ar vrea sa le acorde decat un singur loc pe listele pentru Parlamentul European si prefera, in plus, sa o includa pe pozitiile eligibile pe Sandru, care este doar o apropiata a actualului sau consilier, Cozmin Gusa.

In timp ce, potrivit unor surse conservatoare, presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, s-ar fi revoltat, cerandu-i lui Mircea Geoana sa se mai gandeasca, presedinta conservatorilor, Daniela Popa, sustine ca "nu a existat nicio discutie aprinsa cu dl. Geoana, nu este adevarat. Eu va pot spune ca avem asigurat un loc eligibil".

"Sper sa fie primul pe lista sau, in orice caz, pe o pozitie cat mai sus", a mai declarat Popa. E drept ca numai un singur loc nu o multumeste foarte mult, dar, pentru moment, e nevoita sa accepte realitatea: "Deocamdata, atat avem. Daca reusim sa mai obtinem ceva, cu atat mai bine, dar eu mizez pe un singur loc".

Ponta: "O sa ma bucur daca mai ramane vreun loc si pentru vreun pesedist"

La nivelul conducerii PSD, vestea candidaturii Laviniei Sandru nu fusese aflata oficial joi, nici Liviu Dragnea si nici Victor Ponta, vicepresedinti PSD, neavand idee despre acest lucru.

"Eu nu am asistat la niciun fel de discutie legata de candidatura Laviniei, despre care nu vreau sa vorbesc acum. I-am criticat pe cei de la PD-L pentru importurile groaznice pe listele pentru Parlamentul European, gen Pippidi. Daca mai e vreun loc pe listele noastre si pentru vreun pesedist o sa ma bucur, ca avem si sindicalisti, si conservatori...", a declarat Ponta pentru Gandul.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a refuzat sa comenteze acest subiect in contextul in care, in ultima saptamana, a avut un schimb de replici foarte dur cu fostul secretar general al PSD si totodata fost presedinte PIN, Cozmin Gusa.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Lavinia Sandru europarlamentare, #PSD PIN PC, #liste PSD europarlamentare, #alegeri europarlamentare 2009 , #europarlamentare